Cingellandenpad


(door Enrico Kolk)

ZWARTSLUIS – Opnieuw is er een stap gezet bij het Cingellandenpad in Zwartsluis. Vrijdag zijn er nieuwe bankjes geplaatst, die gemaakt zijn van oude sluisdeuren. Greet Generaal, die als schaduwfractielid van de PvdA de kartrekker is, glundert. “Ik vind het prachtig.”

Het wordt heel mooi, zegt ze. “Er worden nog zaden geplant en over twee/drie maanden ziet het er prachtig uit met dat bloemenmengsel. En als de bomen gaan groeien, dan wordt het helemaal mooi.”

De bomen op dat pad zijn geplaatst door de Hoogstambrigade. “Ze blijven hoog, zodat mensen er onderdoor kunnen kijken”, legt Generaal uit. Er zijn vijftien fruitbomen geplaatst en dat zijn zowel appels-, peren- als pruimenbomen. Ook zijn er drie notenbomen geplant. Dat vormt samen de eerste boomgaard van Zwartsluis.

Generaal is inmiddels al drie jaar bezig met het project. “En het komt nu tot een afronding. Het duurt wel lang, maar dat komt omdat we heel veel inspraak hebben gehad vanuit de buurt. Zo hebben we een vragenlijst gestuurd en daardoor zijn er over de honderd ideeën binnengekomen.”

Ook is er nog een inloopronde met de buurt geweest. “Iedereen moet tevreden zijn”, zegt de PvdA-er.

Lees verder in De Stadskoerier Extra

Uitrit-Breman komt nog één keer op de agenda van de
gemeenteraad

HASSELT - De uitrit van Breman aan de Zwartewaterweg komt binnenkort op de raadsagenda. Daarmee moet er een definitief einde komen aan de langslepende kwestie. Dat meldt wethouder Maarten Slingerland in de raadsvergadering.

Op vrijdag 4 februari heeft Slingerland een gesprek gehad met gedeputeerde Bert Boerman. Zij maakten samen een aantal afspraken over de verkeersveiligheid van de Zwartewaterweg en de parallelweg en over het verbeteren van de huidige ontsluiting van Breman. 

"Deze zaken zijn met alle betrokkenen afgestemd", aldus de wethouder in de raadsvergadering van donderdag. "We gaan nu met de provincie de puntjes op de i zetten en starten met de voorbereidingen. Via een raadsvoorstel zal dat aan u voorgelegd worden."

Lees verder in De Stadskoerier Extra