Karlo Naberman heeft de 4-0 gemaakt en loopt juichend weg.
Karlo Naberman heeft de 4-0 gemaakt en loopt juichend weg. Foto: Henk Kuik

DESZ wint ruim van The Knickerbockers

(door Gerard Meijeringh)

ZWARTSLUIS - DESZ heeft de knappe overwinning bij Gorecht zaterdag een goed vervolg gegeven. Thuis werd ruim gewonnen van The Knickerbockers. De studentenclub uit Groningen werd met 4-0 verslagen. “We hebben dik verdiend gewonnen, al was de uitslag misschien wel wat geflatteerd”, aldus DESZ-trainer Pim Kaagman.

Toch was het zeker geen gemakkelijke zege voor DESZ. “In de eerste twintig minuten was de wedstrijd in balans, zonder dat beide ploegen kansen kregen. We hadden moeite met hun organisatie. Dat pakten we later beter op”, aldus Kaagman.
De eerste kans in de wedstrijd was voor The Knickerbockers via een goed lopende aanval. DESZ-goalie Jordy Slager zag de bal voorlangs vliegen. Vervolgens sloeg DESZ toe. Karlo Naberman zette de thuisploeg in de 33ste minuut op het goede spoor. Hij tekende via een vlammend afstandsschot voor de 1-0, nadat Frank Kuurman op het juiste moment zich even afzijdig hield en zo Naberman de kans gaf om doeltreffend te vuren. Even later was er weer een schietkans voor DESZ. Robert Redder haalde uit, maar de inzet vloog in het zijnet. De openingstreffer was belangrijk voor DESZ. “Deze treffer kwam een beetje uit de lucht vallen, maar brak de wedstrijd wel open”, aldus Kaagman.

Beide ploegen hanteerden na de openingstreffer een hoger tempo. Er lagen mogelijkheden voor The Knickerbockers, maar kansrijke situaties werden door de bezoekers niet goed uitgespeeld.

DESZ had de organisatie beter op orde en slaagde erin om druk te zetten op de tegenstander, maar tot veel gevaar leidde dat niet.

Na rust kwam DESZ een stuk beter voor de dag. Het zat de Sluzigers vervolgens ook mee. De wind kreeg vat op een voorzet van Etienne Moorman en viel binnen. Daarna was het gespeeld, de 2-0 was een forse tik voor de The Knickerbockers.

DESZ speelde goed en de studenten uit Groningen konden zich niet meer oprichten.

In de 78ste minuut kwam DESZ op 3-0. Een fraaie treffer. Na een goede rush van Robert Redder trok hij de bal goed voor. Thomas Witte schoot de bal vervolgens fraai binnen.

Daarna liet DESZ verschillende goede kansen liggen. Zo slaagde Tom Kisjes er niet in om de 4-0 te maken. Met een slim balletje werd hij door Danny Moorman alleen voor de keeper gezet, maar de doelman bracht redding op de inzet van Kisjes.

Vlak voor tijd viel de 4-0 alsnog via Karlo Naberman, die de aanval zelf opzette. Bjorn Vinke leverde een goede voorzet vanaf links af. Naberman nam de bal aan op zijn borst en schoof vervolgens de vierde DESZ-treffer binnen.

De herstart van DESZ is prima te noemen. Na twee zeges op rij is de ploeg opgeklommen naar de vierde plaats in de tweede klasse J. Zaterdag wacht DESZ de moeilijke uitwedstrijd bij SV Oosterwolde. Deze ploeg heeft drie punten minder dan DESZ, maar ook een wedstrijd minder gespeeld.