Sportclub gaat niet door met Lars Miedema

GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden neemt na dit seizoen afscheid van Lars Miedema. Het contract met de aanvaller wordt niet verlengd.

Miedema werd eind augustus vorig jaar aan de selectie toegevoegd om aanvullende impulsen toe te voegen aan de groep. Hij kwam over van het Spaanse Velez FC. Vervolgens kende hij een droomstart bij Sportclub Genemuiden met twee treffers in de uitwedstrijd bij Swift. Tot dusver kwam Miedema tot zes treffers in de competitie. Toch breekt Sportclub met de aanvaller. Volgens Albert Flier van de technische commissie van Sportclub Genemuiden een lastige beslissing, omdat Miedema goed in de groep ligt en toch al zes doelpunten heeft gemaakt in de competitie. Tegenover het vertrek van Miedema staat de komst van Yoran Popovic na dit seizoen. Hij is de eerste aanwinst van Sportclub Genemuiden. Lees een groot artikel over Popovic op pagina 39.

Weer sjoelzege
Sienie Koers

ZWARTSLUIS - Sienie Koers was vorige week woensdag voor de vierde keer op rij de winnaar in de sjoelcompetitie van De Vrolijke Schoevers.

In de hoofdklasse A gooide ze weer royaal boven haar gemiddelde met een score van 1278 punten (+4,3). De tweede plek was voor Louise Corporaal met 1157 punten (-0,4). Greet Westerop eindigde als derde met 1154 punten (-0,6). In de klasse A ging de winst wederom naar Cristel Corporaal. Ze kwam tot 1126 punten (+1,3). In de klasse B gooide Jo Frediksen het meest boven zijn te gooien score met 870 punten (+7,2) en werd uitgeroepen tot winnaar in deze klasse. 

Goede afsluiter
Elyze Zielman

HASSELT - De schaatsers van THZ uit Hasselt hebben in Thialf de laatste clubwedstrijd van het seizoen gereden. Elyze Zielman sloot het seizoen af met twee persoonlijke records.

Voor Elyse Zielman en Robin Dunnink was het een wedstrijd met een internationaal tintje. Een groep Poolse pupillen deed mee aan de clubwedstrijd. Zielman was goed op dreef. Ze reed met 35.25 een persoonlijk record op de 300 meter. Vervolgens verbeterde ze haar persoonlijk record op de 500 meter met maar liefst zes seconden (55.79). Dunnink begon niet goed en kwam bij het inrijden ten val. Op de 300 meter kwam hij tot 30.56 en op de 500 meter reed hij een tijd van 48.64.

Hilly Beens
blijft winnen

GENEMUIDEN - Hilly Beens was vorige week woensdag weer de sterkste in de competitie van Sjoelvereniging Zwartewaterland Genemuiden. 

Met 1309 punten gooide ze 33 punten boven haar gemiddelde en eindigde ze weer bovenaan in de hoogste klasse A. Hendrik Rook gooide in de min met 1199 punten (-23) en kwam uit op plek twee. De derde plaats was voor Henk Oostenbrink. Hij gooide met een score van 1117 punten maar liefst 123 punten onder zijn te gooien gemiddelde score. 

Andere winnaars waren Willem Speksnijder (klasse B), Jannie Beens (klasse C), Kla Landsman (klasse D), Geesje de Bruyn (klasse E) en Joke Beldman (klasse F).