Afbeelding
Foto: Pieter Holewijn

Nieuwe route voor Zevenhont, gemeente neemt Tagweg over

ZWARTEWATERLAND - De gemeente en Heutink hebben meerdere afspraken in twee overeenkomsten vastgelegd. Die gaan ondermeer over 240 nieuwe woningen op Tag West en aanleg van nieuwe infrastructuur van en naar het bedrijventerrein Zevenhont. Onlangs meldde deze krant al dat er een akkoord was.

Wethouder Harrie Rietman is tevreden met de uitkomst. “Met Heutink hebben we na een lang en intensief traject van onderhandelingen overeenstemming bereikt op een aantal langslepende dossiers. We kunnen nu onze blik vooruit richten met onder meer de focus op nieuwbouw van woningen.”

De gemeenteraad is donderdag tijdens een informatieavond bijgepraat over akkoord. "Met de overeenkomst kan een start worden gemaakt met de bouw van nieuwe woningen in Tag-West. Eerder besloot het college van burgemeester en wethouders al 10 extra woningen te bouwen in fase 1 van Tag-West. Daar komen in de tweede fase tussen nu en 2030 nog eens 240 woningen bij. Het bestemmingsplan voor deze fase is gereed en wordt in april besproken door de gemeenteraad”, legt de gemeente uit. "De eerste woningen komen op korte termijn beschikbaar.”

Lees verder op pagina 3