Afbeelding
Foto: Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden ontdoet
zich met moeite van hekkensluiter

(door Gerard Meijeringh)

GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden had zaterdag veel moeite met Noordscheschut. Pas in de 80ste minuut kon de ploeg afstand nemen van de hekkensluiter in de hoofdklasse B. Een treffer van Lars Miedema was genoeg voor drie dure punten. 

Noordscheschut kwam niet naar Genemuiden voor de schoonheidsprijs. 

(Lees verder in de Stadskoerier Extra)





"Het was een tegenstander die twee keer dik van ons heeft verloren. Ze hebben er alles aan gedaan om niet te verliezen”, aldus Van der Weij.

Het liep niet lekker bij Sportclub Genemuiden, dat met vier spitsen speelde. Toch kreeg de ploeg voor rust drie goede kansen, maar Sijmon Eenkhoorn, Osama Ben Kaddour en Lars Miedema kwamen niet tot scoren. In de tweede helft slaagde Sportclub Genemuiden er nauwelijks nog in om gevaarlijk te worden. Toch wist de thuisploeg de ban nog te breken. In de 81ste minuut haalde Lars Miedema doeltreffend uit. Hij zorgde voor opluchting in Genemuiden.

“Het was niet goed, maar we hebben er wel alles aan gedaan. Als je maar wint. Wij winnen dit seizoen alle wedstrijden tegen de kleintjes”, aldus Van der Weij. Ondanks een moeizaam optreden dit Sportclub Genemuiden toch uitstekende zaken. Urk verloor met 3-2 bij AZSV en Eemdijk ging met 1-0 onderuit bij ASV De Dijk. Sportclub Genemuiden is nu weer de ploeg met de minste verliespunten. 

"Het was voor ons een gouden weekend, maar zijn we zijn met de stand bezig. Ik merk dat er spanning is. Ik heb tegen de jongens gezegd dat ze vrijuit moeten gaan voetballen. We hebben al een prijs en de weg is nog lang. We moeten rustig blijven. Feit is wel dat bepaalde niet het niveau halen van voor de winterstop.” 

Toch beaamt Van der Weij dat Sportclub ook de inbreng van Kay Velda mist. De middenvelder heeft een scheur in zijn enkelband en heeft nog enkele weken nodig om te herstellen. "Je mist voetballend vermogen, maar ik vind dat we moeten kunnen opvangen. Ik denk dat we Kay nog wel twee of drie weken kwijt zijn.”