Wisseling van de wacht in apotheek

(door Enrico Kolk)

GENEMUIDEN - Apotheek De Muiden heeft een wisseling van de wacht achter de rug. Andrea Mulder vertrok per 1 april als apotheker. Ze gaat werken in Nunspeet. Steven van Welie heeft het stokje inmiddels van haar overgenomen. 

En dat betekent voor Mulder een forse verandering. "Ik werk hier al sinds november 2001", vertelt ze. "Toen begon ik als tweede apotheker. Half hier en half in Hasselt." In 2015 kwam ze volledig naar Genemuiden, waar ze in mei 2018 het apothekersstokje van Douwe Houvast overnam.

Ook voor Van Welie lonkt er een nieuwe uitdaging. "Ik werkte bijna drieënhalf jaar als beherend apotheker in Hoogeveen bij een grote keten", legt hij uit. "Ik was daar puur beherend apotheker met alleen farmaceutische verantwoordelijkheid. Nu heb ik de stap naar hier gemaakt: ook een stukje zorg, maar dan in combinatie met het ondernemen."

Het was juist die combinatie die voor Mulder de doorslag gaf om te stoppen, zegt ze. "Het vak als tweede apotheker ligt mij meer", zegt ze. "Als beherend apotheker ben je ook bezig met ondernemen en dat blijkt toch iets minder mijn ding. Als tweede apotheker kun je je meer richten op zorginhoudelijke taken."

Lees verder in de Stadskoerier Extra

Noodopvang 

HASSELT – “De vrijwilligers doen het hier”, benadrukken Jan van Dijk en Edward Zwitser in de noodopvang voor Oekraïense vluchtelingen in Hasselt. In het voormalige kantoor van Herman de Haan Palletindustrie wordt hard gewerkt om dat gebouw bewoonbaar te maken.

Dat is begonnen met de vraag van de gemeente of de kerken willen ondersteunen bij de opvang van vluchtelingen. Zo is de werkgroep Hasselt ontstaan, die de naam Hart van Hasselt kreeg. "We hebben 120 vrijwilligers, dus het is heel breed gedragen.” De gemeente had al een gebouw: het buiten gebruik geraakte kantoorpand. "Mooier krijg je niet”, weet Van Dijk. En dus toog een groep vrijwilligers op een zaterdag naar de Hanzeweg om alles wat overbodig was uit het pand te halen.

Lees verder in De Stadskoerier Extra

Trekvogels

ZWARTSLUIS - Museum Schoonewelle opende afgelopen zaterdag een nieuwe tentoonstelling (over trekvogels). Daarbij zijn er ook nog twee heel bijzondere trekvogels in het zonnetje gezet. Eén van die twee op wel een heel bijzondere manier, namelijk op een schilderij. 

Voorzitter Albert Corporaal stond extra stil bij twee, voor hem heel bijzondere ‘trekvogels': Teun Grootenhuis en Albert Greveling. 

Lees meer in De Stadskoerier Extra