CoronaCultuurfonds

(door Enrico Kolk) 

ZWARTEWATERLAND – Met het Corona Cultuurfonds wilde de gemeente verenigingen helpen om de coronatijd door te komen. Er werd wel gebruik van gemaakt, totaal werd er 70.875 euro uitgegeven. Dat zorgt ervoor dat meer dan de helft, 79.125 euro, overbleef. 

De raad besloot vorige week om een restantbedrag van 49.000 euro over te hevelen naar een ‘reserve ondersteuning coronamaatregelen lokale culturele organisaties’. De overige 30.000 euro wordt benut voor het afdekken van de kosten van de combinatiefunctionaris cultuur. 

“Het is een goede zaak om zo’n fonds in te stellen”, verwoordde Klaas Eenkhoorn (PvdA) de mening van veel raadsleden, die in verschillende bewoordingen datzelfde zeiden. Alberdine Kijk in de Vegte (ChristenUnie) noemde het ‘opvallend’ dat er slechts negen aanvragen werden toegekend. “Zijn er aanvragen geweest die niet zijn toegewezen? Is er voldoende aandacht voor geweest?”, vroeg ze zich af.

Lees verder in De Stadskoerier Extra

Cultureel seizoen

(door Enrico Kolk)

HASSELT - De stad moest bruisen - en dat is gelukt. Voor het eerst werd het cultureel en toeristisch seizoen geopend met een feestdag, afgelopen zaterdag. Het weer werkte mee, veel inwoners en bedrijven ook.

En zo werd zaterdag een echte feestdag voor Hasselt. Na twee soms best zware jaren was nu weer vooral vrolijkheid op de gezichten te zien. "Hartstikke veel", zegt Corrie Folkersma over de aantallen bezoekers, die absoluut tot tevredenheid zijn. "Het is wel even wennen, maar ik denk dat het wel voor herhaling vatbaar is."

Ze vat de dag samen als 'topdag'. "Het weer was schitterend. Maar of we nou heel veel mensen van buiten hebben getrokken, kan ik eigenlijk niet zo gauw nagaan. Daarvoor hadden we misschien wat meer PR moeten doen. Ik denk dat dat voor een volgende keer wel een idee is."

Lees verder in De Stadskoerier Extra

DESZ biedt steun aan Robert Redder 

(door Gerard Meijeringh)

ZWARTSLUIS - DESZ heeft zaterdag koploper Gorecht weten te verrassen. De Sluzigers wonnen met 3-2. Na afloop werd de overwinning opgedragen aan DESZ-speler Robert Redder en zijn familie. Vorige week overleed de vader van Robert Redder.

"Het was een nare week”, vertelt DESZ-trainer Pim Kaagman na afloop van de wedstrijd. Donderdag werd Robert Redder van de training geroepen met de mededeling dat het erg slecht ging met zijn vader. 

Lees verder in De Stadskoerier Extra