Pleidoor voor huur op Binnenveld (vervolg pagina 1)

GENEMUIDEN- Meerdere partijen zien ook graag huurwoningen. Rietman wil wat dat betreft ook in conclaaf met Wetland Wonen. "Wel moet duidelijk zijn of er behoefte is aan huurwoningen. Huren is niet het meest populaire werkwoord in Genemuiden en we moeten niet bouwen voor leegstand.”

De plannen beslaan overigens niet het complete Binnenveld. Het stuk tussen Muiderheim en de bergingsvijver valt nu buiten de planvorming. Partijen vragen wel om bij de vormgeving en ontwikkeling vast met een volgende fase rekening te houden. Ook zijn niet alle typen woningen mogelijk, omdat het plan niet in hetzelfde water mag vissen als Tag-West.

Gouden echtpaar geeft bankje cadeau

HASSELT - Het gouden echtpaar Kijk in de Vegte – Withaar uit Hasselt schenkt een bankje aan de gemeenschap. Dat doen ze omdat ze al vijftig jaar in Streukel mogen wonen en daar genieten van het mooie uitzicht.

Het echtpaar gunt iedere wandelaar een moment van rust om ook van dat beeld te genieten. Burgemeester Bilder onthult donderdag het bankje aan de Van der Vechtlaan 114.

Concert La Muze

ZWARTSLUIS – Klein Vrouwenkoor LaMuze geeft op 21 mei voor het eerst in 2,5 jaar weer een concert. Locatie is de Hervormde Kerk in Mastenbroek. Het concert begint om 15.30 uur.

“Ondanks alle beperkingen van de afgelopen tijd hebben we voor en na de Lockdowns toch geregeld kunnen repeteren, al was het soms behelpen. Het wordt hoog tijd dat we weer een optreden geven”, vertelt koorlid Coby van den Berg.

La Muze laat een aantal liederen uit het repertoire horen. Ook is er een solo-optreden, een duet van twee koorleden en een muzikale bijdrage van pianist Yaroslav Kolpakov. Het koor staat onder leiding van dirigent Angelica Braam. 

In juni doet LaMuze mee aan een Korenfestival op Schiermonnikoog..De kerk is open om 15.00 uur. De entree is vrij, bezoekers kunnen een bijdrage in de schaal bij de uitgang leggen.

Van Marle nu ook gemeenteraadslid

GENEMUIDEN  - Genemuidenaar Benjamin van Marle is sinds donderdag gemeenteraadslid.

Omdat Maarten Slingerland opnieuw is geinstalleerd als wethouder, kwam er een plekje vrij in de SGP-fractie. Van Marle begint net als Niels Veerman aan zijn eerste termijn voor de partij.