Donutdag bij Leger des Heils

GENEMUIDEN – Komende vrijdag is het Donutdag in het Kruispunt van het Leger des Heils aan de Kruisstraat. Bezoekers krijgen gratis donuts en kunnen die ook versieren. Naast de lekkernij is er koffie en gezelligheid. 

Het Leger des Heils heeft een band met donuts. De donut werd bekend toen aan het front van de Eerste Wereldoorlog jonge heilssoldates van het Leger des Heils verse donuts uitdeelden aan infanteriesoldaten (Engels: doughboy). De vrouwen die de donuts uitdeelden, werden al snel ‘donutmeisjes’ (Engels: doughnut dollies’) genoemd. 

De donut werd een symbool van alles wat het Leger des Heils deed om de ontberingen te verlichten van de aan de frontlinie vechtende mensen. Sindsdien deelt het Leger overal ter wereld donuts uit. Bij rampen en noodsituaties, maar ook op donutdag. Want juist in moeilijke tijden, kan iedereen veen lach op z’n gezicht gebruiken. Donutdag is vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur.

Avondvierdaagse op de motor

HASSELT - Net als andere jaren is juni dé toermaand bij MTC Hasselt. Met de avond-4-daagse kunnen motorbezitters iedere donderdagavond van deze maand een mooie toertocht meerijden vanaf het clubhuis van MTC Hasselt. Ook niet-leden zijn van harte welkom zijn om één of meerdere avonden mee te rijden.

Op 2, 9, 16 en 23 juni zijn er toerritten van circa honderd kilometer uitgezet. Voor wie een rit mist is er op 30 juni nog een inhaalavond. De routes starten (19.00 uur)  en eindigen bij het clubgebouw aan de burgemeester Malcorpslaan in Hasselt. Verzamelen en routes laden vanaf 18.45 uur. Voor de routes betalen deelnemers 1 euro per avond.

’s Avonds motorrijden in de maand juni heeft zo zijn voordelen, zegt de organisatie. Het is lekker lang licht en het is veel rustiger op de weg. Zo kunnen motorbezitters lekker dóór rijden en tegelijkertijd met volle teugen genieten van het motorrijden en de prachtige wijde omgeving verder verkennen. 

Wie wil kan elke avond nog napraten in het clubgebouw. Voor niet-leden is dit een mooie kans om eens nader kennis te maken met MTC Hasselt. 

WaterMuzeFestival in de steigers

ZWARTSLUIS - WaterMuzeFestival presenteert dit jaar onder meer Rob Dekay, Voltage en Tangerine. Het evenement in Zwartsluis staat voor zaterdag 2 juli op de kalender.

WaterMuze is toe aan de vijfde editie. Kijk voor het volledige programma op www.watermuzefestival.nl Lees een interview met organisator Ivo Eenkhoorn in De Stadskoerier Extra.