Organisatie klaar voor Dweildag

HASSELT - Vereniging Dweildag Hasselt houdt zaterdag 18 juni voor de tiende keer de dweildag in het centrum van Hasselt. Dit jaar met een nieuwe naam door een nieuwe hoofdsponsor, namelijk Holland Verzekerd, de HV Dweildag. 

De hele dag zijn er op verschillende locaties in het centrum optredens van nationale dweilorkesten, die de sfeer er lekker in brengen. Net zoals alle jaren worden er naast de muziek bij de terrassen verschillende activiteiten georganiseerd.

De organisatie heeft dit jaar als doel om de gezelligheid terug te brengen in de stad, om samen weer te kunnen genieten. “Dat evenementen meerdere jaren niet door konden gaan was erg jammer, voor ons als organisatie, maar zeker ook voor bezoekers, deelnemers, horeca, sponsoren, winkeliers en vrijwilligers. We hebben weer enorm zin in ons feestje. Het is zo lang geleden, wij kunnen eigenlijk niet meer wachten”, aldus medeorganisator Andrea ter Wee.

Lees verder in De Stadskoerier Extra

Vrachtwagens niet meer in centrum

(door Enrico Kolk)

GENEMUIDEN – Lange vrachtwagens mogen in de toekomst het centrum niet meer in. Wethouder Maarten Slingerland legde donderdagavond in de raadsvergadering uit dat het college zich daarop aan het voorbereiden is. Dat deed hij na vragen van BGZ-raadslid Eelko Felix.

Die stelde dat er via de pont regelmatig vrachtwagens in het centrum van Genemuiden terechtkomen, terwijl ze op het industrieterrein moeten zijn. Hij ging in gesprek met de eigenaar van de pont. "Die zei: ‘We zetten ze minimaal een of twee keer per week over, vooral auto's met buitenlandse platen'. Dan staan ze middenin het centrum van Genemuiden, met alle gevolgen van dien. Vaak gaat het goed, maar er zijn ook missers bij, horen we van omwonenden.”
Felix vroeg zich af of de bebording niet aangepakt moet worden. Maar Slingerland pakt het liever nog breder op. Dat de vrachtwagens in het centrum komen, vindt ook hij ‘zeer onwenselijk'.

Lees verder in De Stadskoerier Extra