Teleurstelling bij Miedema en Van der Weij.
Teleurstelling bij Miedema en Van der Weij. Foto: Martin Hulsman/Orange Pictures

Sportclub Genemuiden sneuvelt in Rotterdam

(door Gerard Meijeringh)

ROTTERDAM - Voor Sportclub Genemuiden is het seizoen voorbij. Na de 1-0 zege van afgelopen dinsdag verloor de ploeg zaterdag met 3-1 van Feyenoord. Een onnodige uitschakeling voor Sportclub Genemuiden, dat in beide wedstrijden de meeste kansen kreeg, maar slechts twee keer scoorde.

Voor Sportclub was het seizoen in één keer voorbij en dat kwam hard aan. "Dit had niet gehoeven. We hebben drie goede helften gespeeld, maar het was niet genoeg. Er zat er bij ons teveel spanning op in de eerste helft. In de wedstrijden tegen Feyenoord hebben we de meeste kansen gehad. Dat maakt het extra zuur”, aldus Sportclub-aanvoerder Jens Jurn Streutker.

Sportclub Genemuiden liet het in Rotterdam zaterdag vooral in de eerste helft liggen. De ploeg legde te weinig energie in de wedstrijd en kwam in 13e minuut op achterstand. Keeper Hidde Streutker wist de bal bij een inzet van Merlind Lajci niet goed weg te krijgen. In de rebound sloeg Jeffrey Duijnstee toe.

Daarmee had Feyenoord de schade die het had oplopen in Genemuiden heel snel weggepoetst. Lars Miedema kreeg vlak na de 1-0 echter een enorme kans op de 1-1. Alleen voor het Feyenoord-doel schoot hij hard over. Twee minuten later was er een kans voor Rens van Benthem, maar hij schoof de bal naast. In de 26ste minuut was Kay Velda gevaarlijk met een vrije trap. Keeper Bradley van der Meer wist de laag genomen vrije trap, onschadelijk te maken. Vlak voor rust liep Sportclub Genemuiden echter nog meer schade op. In de defensie van de bezoekers zag het er niet goed uit. De geheel vrijstaande Obiku Junior strafte dit genadeloos af.

Na rust gooide Sportclub Genemuiden er meer power in. In de 68ste minuut kreeg het loon naar werken. Een voorzet werd binnen gewerkt door Lars Miedema. Veel te snel gaf Sportclub Genemuiden vervolgens weer een tegentreffer weg. De ploeg had de pech dat de scheidsrechter wel erg gemakkelijk een vrije trap toekende aan Feyenoord. Vervolgens schoot Jeffrey Duijnstee raak. Hij krulde de bal langs het muurtje in de korte hoek, waarbij Sportclub-keeper Hidde Streutker niet vrijuit ging.

Door deze treffer was Sportclub Genemuiden weer terug bij af. De ploeg moest een doelpunt maken om een verlenging eruit te slepen. Dat lukte niet. Sportclub Genemuiden kon nauwelijks nog iets afdwingen, waarbij de ploeg ook pech had dat de bal steeds net niet lekker viel. Aan de andere kant verzuimde Feyenoord om de definitieve nekslag uit te delen.

Voor de spelers van Sportclub Genemuiden was het seizoen ineens voorbij. Na het laatste fluitsignaal besefte een emotionele Lars Miedema dat zijn periode in Genemuiden voorbij is. Voor de andere spelers is het uithuilen en straks opnieuw beginnen bij Sportclub. In de wetenschap dat het zeker geen slecht seizoen is geweest, maar dat het zoveel mooier had kunnen zijn. "We hadden vooraf niet verwacht dat we zolang mee zouden doen om het kampioenschap en hebben een periode gepakt. We waren er dichtbij, maar nu overheerst de teleurstelling", aldus Streutker.