Eric de Bree op de bypass.
Eric de Bree op de bypass. Foto: Enrico Kolk

Bypass naar de Nieuwe Weg: 'Dat wordt een verkeersinfarct'

(door Enrico Kolk)

GENEMUIDEN - "Ik wens ze veel succes", zegt rijinstructeur Eric de Bree, terwijl hij met een bedenkelijk gezicht naar de bypass kijkt. Van 4 tot en met 28 juli moet al het verkeer gebruik maken van het strookje dat is aangelegd tussen de Randweg en de Nieuwe Weg. Dat verkeer kan normaal over de rotonde.

De enige manier om straks vanaf Hasselt bij die rotonde te komen, is via de bypass. "Een rotonde zorgt voor vier verkeersstromen tegelijk en dat gaat dan naar twee stromen", legt De Bree uit. "Daarmee gaat de capaciteit van het kruispunt met 40 procent omlaag, bij een milde schatting. En dat is in de spits gerust een infarct. Dit wordt een regelrechte ramp."

Dat ziet de gemeente anders: "De keuze voor de bypass is een zorgvuldig proces geweest, waarin wij ons hebben laten adviseren door een gespecialiseerd bureau. We hebben met dit adviesbureau de bypass uitvoerig besproken. Zodat we er alles aan doen om het verkeer optimaal en veilig door te kunnen laten stromen."
De Bree voorziet 'een gigantische opstopping', maar de gemeente niet. "De optie van de bypass is de beste keuze om het verkeer het meeste te ontlasten", aldus de gemeente.

Lees verder in De Stadskoerier Extra