Grondaankoop

(door Enrico Kolk)

ZWARTSLUIS - De gemeente wil een stuk grond van 22 hectare in Zwartsluis aankopen. De grond is volgens het college 'gunstig gelegen' ten opzichte van het aangrenzende middenspanningsstation en het industrieterrein. De grond moet 1.660.000 euro kosten.

"Een van de mogelijkheden is dat met deze aankoop een stap kan worden gezet in realisatie van onze gemeentelijke bijdrage aan de energietransitie", legt het college de reden voor de aankoop uit aan de gemeenteraad, die er volgende week over praat.

Lees verder in De Stadskoerier Extra

Fabriek Hasselt

HASSELT - Voor de nieuwe, omstreden fabriek van Solprovit (Gebroeders Fuite) zijn al werkzaamheden van start gegaan. Dat mag, stelt een woordvoerder van de gemeente, na vragen van deze krant.

"Er worden tijdelijke damwanden aangebracht. Deze activiteit is vergunningsvrij op grond van het Besluit omgevingsrecht", zegt de woordvoerder. "Dit geldt ook voor het bouwrijp maken van het terrein, zoals het leggen van kabels en leidingen voor nutsvoorzieningen en riolering, zodat het nieuw te bouwen pand straks (na mogelijke vergunningverlening) hierop kan aansluiten."

Lees verder in De Stadskoerier Extra

Asielboot

GENEMUIDEN - De asielboot die nu in Zwolle ligt, komt eind deze maand naar Genemuiden. De boot ligt nu nog in Zwolle, maar vertrekt uit die stad op 30 september richting Genemuiden. Op het cruiseschip worden 85 asielzoekers opgevangen.

Het schip wordt gestationeerd ter hoogte van Breman Machinery. "Daar is een ruimte waar schepen kunnen liggen", legt burgemeester Eddy Bilder uit. "Bij de aanleg van die haven is er ook rekening gehouden met schepen die er wat langer willen liggen."

Lees verder in De Stadskoerier Extra