Bomen met Bos - Terug in de Sluus

(door Anja Bos)

In Bomen met Bos gaat Anja Bos in gesprek met de kunstenaars die in het kader van de expositie ‘Roots’ voor even terug zijn in Zwartsluis. Zij tonen hun werk tot en met 14 januari in de expositieruimte van Museum Schoonewelle in Sluuspoort. De exposanten vertellen niet alleen over hun creatieve talenten, maar ook over hun herinneringen aan ‘de Sluus’. In deze tweede aflevering zet Bos een ‘boompje op’ met Henk Terwal.

Henk Terwal heeft met Simon Lassche, met wie we vorige week in gesprek gingen, gemeen dat ze beiden niet lang in Zwartsluis hebben gewoond. Hoewel die periode voor Henk wel heel kort is geweest. Zo kort dat hij dat alleen maar uit overlevering weet. “Ik ben in Zwartsluis als tweede van een tweeling geboren op 14 juni 1948”, begint deze oud-Sluziger zijn verhaal. “Dat was aan het Westeinde 9, waar mijn ouders tijdelijk bij mijn opa Terwal inwoondenZo’n vier maanden later verhuisden we naar Zwolle.”

Lees verder in De Stadskoerier Extra

Anders dan Normaal blijft bekoren

(door Nick Hoekman)

GENEMUIDEN - In een huwelijk zouden de mannen van Anders Dan Normaal volgend jaar hun zilveren jubileum vieren: het feest- en stemmingskoor bestaat in 2023 namelijk 25 jaar. Reden voor een feestje. “Bij ons is het altijd feest”, laten Roel Doldersum en Johan Eenkhoorn namens het koor weten.

Na bijna een kwart-eeuw shanty-koren, is de rek er nog steeds niet uit bij het Gaellemuniger zanggezelschap. Sterker, de mannen zijn hard zoekende naar nieuwe aanwas om ook de komende jaren uit volle borst te kunnen zingen. Tijdens een zogenaamd repetitie-optreden in De Meente, blijkt eens temeer dat er nog altijd vraag is naar koren als deze: de avond werd bezocht door een kleine zestig bezoekers. Tel daarbij de vijfentwintig leden van het koor zelf op en je hebt een gezellig gevuld zaaltje.

Lees verder in De Stadskoerier Extra