PEC Zwolle versterkt zich met De Waal en Darfalou

ZWOLLE - PEC Zwolle heeft Max de Waal toegevoegd aan de selectie. De 19-jarige aanvaller wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Ajax. De Waal is de tweede winterse versterking, nadat maandag Oussama Darfalou al werd gepresenteerd.

De Waal speelde de eerste seizoenshelft voor Jong Ajax, dat vijfde staat. In de Keuken Kampioen Divisie kwam de speler, die ook op het middenveld kan spelen, in alle twintig duels in actie. Hierin scoorde de spits negen keer en kroonde zich tot wintertopscorer van Jong Ajax.

Maandag versterkte PEC Zwolle zich met Oussama Darfalou. Hij wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Vitesse. De Algerijnse aanvaller kwam in 2018, als topscorer van Algerije, in Nederland terecht bij Vitesse. Hier speelde Darfalou tot op heden 93 duels en maakte negentien goals. 

In het seizoen 2019/2020 werd hij aan VVV-Venlo verhuurd. Vanwege de coronacrisis werd de competitie in maart van dat seizoen gestopt, waardoor de aanvaller tot acht optredens en drie treffers kwam. 

Dit seizoen speelde Darfalou twaalf competitieduels voor Vitesse en kwam hij in vier van de zes poulewedstrijden in de Conference League in actie

"Het is mooi dat we in de eerste dagen van het nieuwe jaar naast Oussama Darfalou ook Max de Waal aan de selectie hebben toegevoegd. Deze spelers geven ons een aanvallende impuls", aldus Mike Willems, technisch manager van PEC Zwolle.