Roy de Witte op bezoek in de speeltuin.
Roy de Witte op bezoek in de speeltuin. Foto: Enrico Kolk

Blijft speeltuin in Willem Egbertsstraat bestaan?

(vervolg van de voorpagina)

De gemeenteraad belegt volgende week donderdag (20 januari) een informatieavond waarin onder andere het thema Wonen aan de orde komt. Daar wordt ook de speeltuin bij betrokken.

Dan zal blijken of het verzoek van het bestuur ingewilligd kan worden. "Wij willen u verzoeken om de status bouwlocatie er af te halen en een definitieve speellocatie van te maken", luidde de oproep van de brief aan de gemeenteraad.

De speeltuin is belangrijk voor de buurt, zei buurtbewoner Sonja Danker vorig jaar al. "Vooral ook het elkaar ontmoeten, dat kan hier. Maar het nadeel is dat het tijdelijk is. Dat is iets dat ons aan het hart gaat. Wij hopen hier nooit gebouwd wordt, want het zou jammer zijn dat het ooit gaat verdwijnen." En zo denkt ook het bestuur erover. Dat noemt de speeltuin 'een perfect geslaagd buurtparticipatieproject'. "Er komen hier gezinnen, gastouders, buurtbewoners, scholen, verenigingen, opa’s en oma’s, mensen met een lichamelijke-/verstandelijke beperking, ouderen uit de Hazelaar, mensen van buitenaf, kortom een afspiegeling van de maatschappij. Hierdoor zien wij dat integreren een natuurlijk onderdeel is in onze speeltuin. We zien hier een groot succes die wij een paar jaar geleden niet voorzien hadden. Zomer of winter, altijd is er wat te beleven. Het is niet alleen een speelparadijs maar ook een ontmoetingsplek." 

Het bestuur is trots en wil nog meer bereiken. "Niet alleen de mens heeft zijn plek hier gevonden maar ook de natuur. De planten, insecten, uilen, egels, en eekhoorns, zelfs de specht heeft zijn intrek genomen. Een kaal grasveld is nu een prachtige locatie vol biodiversiteit."