Militaire verkenners oefenen in de regio

REGIO - Tot en met vrijdag 14 januari en van maandag 17 tot en met vrijdag 21 januari worden er tussen Kampen, Ommen, Hoogeveen, Beilen en Steenwijk militaire oefeningen gehouden. De duren van 8.00 tot 14.00 uur.

De militairen trainen het verkennen van routes en objecten, zoals bruggen en viaducten, en het betrekken en inrichten van waarnemingsposten. Daarbij worden wel wapens gedragen maar er wordt geen munitie gebruikt. 

Bij de oefeningen wordt onder meer een Fennek gebruikt. Deze pantserwagen is vernoemd naar de fennek, een kleine woestijnvos, vanwege een aantal kenmerken: stil, onopvallend, scherp observerend en zo nodig snel en fel.

Corona

ZWARTEWATERLAND - Het aantal testen dat wordt afgenomen onder inwoners van Zwartewaterland is flink toegenomen. Het aantal mensen dat positief getest wordt ook.

Tussen 3 en 9 januari lieten zich 867 mensen testen op corona, tegen 408 een week eerder (dus van 27 december tot 2 januari). In totaal 239 mensen kregen de uitslag 'positief' en dat waren er de week daarvoor 135.