Subsidie sanering asbestleidaken

REGIO - Particuliere eigenaren die hun geschakelde asbestleidaken willen saneren, kunnen sinds 3 januari van dit jaar gebruik maken van een nieuwe subsidie. Met deze subsidie komt de provincie Overijssel deze dakeigenaren tegemoet in de kosten van deze kostbare sanering.

Individuele sanering van geschakelde asbestleidaken van woningen of gebouwen die qua dakconstructie een bouwkundige eenheid vormen is praktisch onuitvoerbaar. Ook kan een sanering vaak niet uitgevoerd worden zonder het onderliggende dakbeschot mee te nemen. Dit maakt dat deze vorm van asbestsanering veel kostbaarder is dan de verwijdering van bijvoorbeeld alleen asbestgolfplaten. 

Gedeputeerde Tijs de Bree voor energie, arbeidsmarkt en handhaving: “De problematiek van asbestdaken verdwijnt helaas niet vanzelf. Met deze subsidie willen we het voor (beide) eigenaren mogelijk maken om hun geschakelde asbestleidak te verwijderen en indien gewenst te voorzien van een nieuw duurzaam dak.” 

De provincie heeft een half miljoen euro beschikbaar gesteld voor de subsidieregeling. Zolang er budget is, kan iedere particuliere eigenaar van een deel van het geschakelde asbestleidak deze subsidie aanvragen.

Naast deze subsidie heeft de provincie sinds 20 oktober 2021 ook de subsidie ‘Asbest eraf, zon erop'.