Boostervaccinatie zonder afspraak

REGIO - In Hardenberg, Deventer en in Zwolle aan de Meeuwenlaan is het sinds dinsdag 11 januari mogelijk om zonder afspraak de boosterprik te halen. Ook voor een eerste of tweede vaccinatie kunnen mensen hier zonder afspraak terecht. 

Mensen kunnen zich ook nog steeds op afspraak laten vaccineren. "Dat gaat op de priklocatie zelfs net iets sneller, omdat je dan al geregistreerd bent", legt de GGD uit. Een afspraak plannen kan via coronavaccinatie-afspraak.nl. Vaccinaties op de locatie aan de Paxtonstraat in Zwolle zijn enkel op afspraak. 

GGD IJsselland biedt de mogelijkheid voor het ‘boosteren zonder afspraak’, omdat er nu ruimte voor is. “Hopelijk verlaagt vrije inloop de drempel om je toch te laten vaccineren”, aldus Sebastiaan van Buuren, projectleider Vaccineren bij GGD IJsselland. “Nu het aantal positieven door de omikronvariant weer snel oploopt, is deze extra prik echt heel belangrijk om je antistoffen een oppepper te geven. Zoals het nu lijkt word je minder ziek door omikron, maar is deze variant een stuk besmettelijker. Met een boosterprik bescherm je niet alleen jezelf, maar ook de mensen in je omgeving die er mogelijk wel erg ziek van worden.”

1.100 pakken koffie voor voedselbank

ZWARTEWATERLAND - De inzamelingsactie van de Douwe Egberts-waardpunten in Zwartewaterland in december heeft 570.000 punten opgeleverd. Die punten zijn goed voor ongeveer 1.100 pakken koffie die de voedselbank kan toevoegen aan de voedselpakketten. 

De DE-waardepunten konden in december een verzamelboxen worden gedaan in de Albert Heijn en de Boni in Genemuiden, de Jumbo en Boni in Hasselt en bij de Coop in Zwartsluis. Vorige week werden de verzamelboxen geleegd en hebben vrijwilligers van de Voedselbank de punten geteld. 

Er bleken 570.000 punten te zijn verzameld, zo’n 240.000 punten meer dan vorig jaar. De ingezamelde punten komen ten goede aan de Voedselbank Zwartewaterland. 

De DE-waardepunten kunnen tegenwoordig niet meer omgeruild worden voor pakken koffie. Maar voor de voedselbanken maakt Douwe Egberts een uitzondering. Ook verhoogt DE de opbrengst ook nog met een percentage, waardoor de Voedselbank Zwartewaterland ongeveer 1.100 pakken koffie tegemoet kan zien. 

Bij de uitgifte van voedselpakketten maakt koffie meestal geen deel uit van het standaardpakket, want koffie wordt gezien als een luxeartikel. 

Vrijdag 14 februari geven vrijwilligers van de Voedselbank Zwartewaterland de DE-waardepunten af bij het regionale distributiecentrum in Meppel waar de 1.100 pakken Douwe Egberts-koffie worden opgehaald. 

De voedselbank is blij met de supermarkten die dienen als inzamellocatie. De actie wordt ook in december van dit jaar weer gehouden. Voedselbank Zwartewaterland roept inwoners op om de punten te blijven sparen. Beheerders van kantines die Douwe Egberts-koffie gebruiken en punten hebben liggen die ze willen doneren, kunnen contact opnemen. Vrijwilligers kunnen de punten ophalen.
Meer informatie via 06-53365549 of 06-57845061.