Komende tijd ook prik-
locatie Zwartewaterland

ZWARTEWATERLAND - Er komt ook in Zwartewaterland een locatie waar mensen een coronavaccin kunnen halen. Dat kondigt de GGD aan in een persbericht.

GGD IJsselland opent komende weken extra vaccinatielocaties in alle gemeenten in de regio. “Tot in ieder geval eind februari kan iedereen die dat nog niet heeft gedaan zich bij een tijdelijke locatie of door de huisartsen in hun eigen gemeente laten vaccineren.”

. Elke gemeente heeft daarmee straks een eigen priklocatie, waar naast de boosterprik ook de basisvaccinaties (eerste en tweede prikken) worden gegeven. De burgemeesters zijn erg te spreken over dit initiatief. "Hiermee zorgt GGD IJsselland dat iedereen een vaccinatie dicht bij huis kan laten zetten”, geeft Peter Snijders, voorzitter Veiligheidsregio IJsselland, aan. "Nu het aantal positieven door de omikronvariant weer snel oploopt, is een vaccinatie echt heel belangrijk. Zoals het nu lijkt word je minder ziek door omikron, maar is deze variant wel een stuk besmettelijker. Met een prik geef je niet alleen je eigen afweersysteem een oppepper, maar bescherm je ook de mensen in je omgeving die er mogelijk erg ziek van worden.”