Zeventien huizen in De Driehoek: 'Een onderscheidend plan'

(door Enrico Kolk)

HASSELT - De gemeente heeft het bestemmingsplan voor De Driehoek, net buiten Hasselt, ter inzage gelegd. Op die locatie, Hasselt Overwaters genoemd, moeten 17 woningen komen, waarvan twee als vervanging van bestaande woningen. Eerder was er nog sprake een wijk met 600 woningen. "Het is echt een onderscheidend plan."

Een petitie van Genemuidenaar Marinus Burgmeijer kreeg in het verleden zo'n duizend handtekeningen. In maart 2020 zou hij die aanbieden aan de gemeenteraad. De bewuste raadsvergadering ging echter niet door. In september 2020 werden de nieuwe plannen gepresenteerd aan omwonenden. In het verleden kocht de gemeente de grond voor de ontwikkeling van een nieuwe woonwijk. Daarin zouden de bewuste 600 woningen moeten komen. "Als ik kijk waar we vandaan komen en hoe het plan wordt ingevuld, denk ik dat we dik tevreden mogen zijn met wat nu voorligt", zegt wethouder Gerrit Knol over de kritiek. "In de uitwerking hebben we rekening gehouden met de wensen van omwonenden. Ook wordt er een behoorlijk aantal maatregelen getroffen om de natuur te versterken. Er worden niet zo maar wat woningen gebouwd.”

De gemeente heeft met een groot aantal betrokkenen over dit plan om tafel gezeten, zegt Knol. "Dat hebben we ook gedaan aan de hand van de ingediende inspraakreacties. Met dit plan zoals het er nu ligt, hebben we goed geluisterd naar iedereen om tot een passend compromis te komen."

Volgens de wethouder is het plan nu voldoende aangepast. "We hebben gekozen voor minder woningen en er wordt niet gebouwd aan het weggetje De Driehoek."

Lees verder op pagina 9