Raadsvergadering


ZWARTEWATERLAND - De gemeenteraad vergadert donderdagavond weer. Op de agenda staan ondermeer twee brieven van het college. Dat gaat over de huisvesting van arbeidsmigranten en over de Zwolsesteeg.

Voor de huisvesting van arbeidsmigranten heeft het college nieuwe beleidsregels opgesteld. "In de gemeente zijn veel arbeidsmigranten gehuisvest in woningen in centrumgebieden of woonwijken. Dit leidt onder andere tot geluidsoverlast en parkeerproblemen."

De raad wil nu praten over de nieuwe beleidsregels die zijn opgesteld door het college. “Hierin worden de voorwaarden meer concreet gemaakt”, zei wethouder Gerrit Knol in een persbericht. “Dat biedt grote voordelen. Daardoor kunnen we namelijk beter toetsen of nieuwe plannen wel of niet kunnen doorgaan.” 

Over de Zwolsesteeg meldde wethouder Maarten Slingerland eerder dat er drie varianten zijn voor het aanpakken van de weg. In eerste instantie wilde het college er een fietsstraat van maken, maar daarover was de raad niet enthousiast. Nu zijn er drie mogelijkheden en de eerste variant is tóch de fietsstraat. 

De tweede variant bestaat uit twee deelvarianten. In de eerste wordt een vrijliggend fietspad aangelegd naast de Zwolsesteeg vanaf het kruispunt met de Groenesteeg. Die komt tussen het water en de bestaande rijbaan te liggen en wordt afgescheiden met een verhoogde band. 

In de andere variant begint het fietspad vanaf Genemuiden ná de bocht vanaf de Randweg. Ter hoogte van de bocht kunnen fietsers dan oversteken naar de andere kant en met een vrijliggend fietspad achter de sloot langs, tot voorbij de aansluiting op de Randweg.

De derde variant is een vrijliggend fietspad in combinatie met een fietsbrug over het water. "Waarmee aangesloten wordt op het bestaande vrijliggende fietspad aan de overzijde van het water”, verduidelijkte Slingerland.

De raadsvergadering begint om 19.30 uur en is te volgen via zwartewaterland.raadsinformatie.nl.