(door Mark de Rooij)

Ronald Mulder
schrijft zichzelf
nog niet af

ZWOLLE - Ronald Mulder heeft zijn teleurstellende seizoen niet kunnen opfleuren met een mooie klassering op de NK sprint. De Zwollenaar meldde zich vanwege rugklachten af voor de afsluitende 1000 meter in Heerenveen. Of dit het einde van zijn schaatscarrière betekent, durft Mulder nog niet te zeggen.

Het is even op bij Mulder, die zich dit seizoen niet wist te plaatsen voor het wereldbekercircuit en eind december tekort kwam voor een startbewijs op de Olympische Spelen. Op de NK sprint hoopte hij weer een enigszins goed gevoel terug te vinden, maar ondanks twee podiumplaatsen op de 500 meter (tweede in 35,18 en derde in 35,12) lukte dat niet. De slotafstand liet Mulder vervolgens lopen door het fysieke ongemak dat hem dit seizoen al vaker dwarszat. Nu zit zijn schaatsseizoen erop.  

De winnaar van olympisch brons op de 500 meter in Sochi (2014) wordt in februari 36 jaar en dus rijst de vraag of hij bezig is aan zijn laatste seizoen als professioneel schaatser. “Soms denk ik van wel, soms van niet. Het is nu nog te vroeg om daar een antwoord op te geven. Ik twijfel er niet over dat ik het nog kan. Ik ben sterk genoeg, explosief genoeg, maar het is dit seizoen niet gelukt dat naar wedstrijden te vertalen. Mijn rug is de grote spelbreker”, aldus Mulder, die zich de komende maanden gaat beraden op zijn toekomst.

Lotte van Beek (30) heeft al wel de knoop doorgehakt. De Zwolse ‘comeback kid' reed op de NK sprint haar laatste meters.