Binnen drie weken duidelijkheid over parkeren Landauer

(door Enrico Kolk)

HASSELT – Aanwonenden van de Landauer krijgen binnen drie weken bericht over de parkeerproblemen in hun straat. De gemeente hield daar een enquête over, maar vervolgens hoorden bewoners lange tijd niks. Kira Fijn (BGZ) kaartte dat donderdagavond aan in de raadsvergadering.

“Is het juist dat aanwonenden van de Landauer en omstreken nog niet op de hoogte zijn gebracht van de uitkomst van de enquête dan wel de te nemen maatregelen?”, vroeg ze donderdagavond. “Na zes maanden is er nog altijd geen terugkoppeling geweest vanuit de gemeente naar de inwoners wanneer het gaat om de voortgang en de te nemen maatregelen.”

De enquête werd in augustus 2021 gehouden. Dat bewoners nu nog niks gehoord hebben, is volgens Fijn ‘zeker niet de dienstverlening die een gemeente zich zou moeten wensen’. Inwoners zouden actief op de hoogte gehouden moeten worden, is haar mening.

En dat erkent ook wethouder Maarten Slingerland. “Helaas is het juist dat de inwoners nog niet op hoogte gebracht zijn. Dat is niet goed en had anders gemoeten”, reageerde hij. “Er wordt nu brief opgesteld, waar drie dingen in staan. De uitkomsten van de enquête, de te nemen maatregelen en hoe we de uitvoering ter hand nemen. De brief wordt binnen enkele weken, maar uiterlijk 19 februari bij de bewoners bezorgd.”

Man aangehouden

ZWARTSLUIS - Een man werd zaterdag in de Kerkstraat aangehouden omdat de politie hem verdenkt van heling. Ook is hij verdachte in de zaak rondom auto-inbraken in Zwartsluis vorige week.

De uit auto's gestolen spullen zijn inmiddels weer terug bij de eigenaren. De man reed zelf in een auto met valse kentekenplaten. Toen de politie daar melding van kreeg, startte een zoektocht. Het voertuig is in beslaggenomen en de recherche onderzoekt de zaak.