Tom Kisjes scoorde tot dusver maar liefst 129 treffers voor DESZ in competitieverband.
Tom Kisjes scoorde tot dusver maar liefst 129 treffers voor DESZ in competitieverband. Foto: Henk Kuik

Tom Kisjes gaat voor nieuwe uitdaging bij ambitieus d'Olde Veste '54

(door Gerard Meijeringh) 

ZWARTSLUIS - DESZ kan komend seizoen niet meer beschikken over Tom Kisjes. De aanvaller maakt de overstap naar 'dOlde Veste '54. 

Tom Kisjes scoort al jaren aan de lopende band bij DESZ. De vraag is niet of hij DESZ een keer zou verlaten, maar wanneer. De aanvaller heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij nog een keer op een hoger niveau zou willen uitkomen. 

Koploper in eerste klasse E

Komend seizoen gaat dat dus gebeuren. Bij ‘d Olde Veste ’54. De club uit Steenwijk is ambitieus en wil dolgraag naar de hoofdklasse. Dit seizoen deed de ploeg uitstekende zaken in de noordelijke eerste klasse E. Er werd zeven keer gewonnen en twee keer gelijkgespeeld. d’Olde Veste was de trotse koploper toen de competitie in het slot ging. De voorsprong op achtervolger WHC bedraagt vier punten. Natuurlijk is de weg naar promotie nog lang, maar d’Olde Veste is een leuke aanvallende ploeg die wel past bij Kisjes.

Ambitie

De hoofdrolspeler in dit verhaal heeft zin in het avontuur in Steenwijk, maar hij wil zijn periode bij DESZ ook waardig afsluiten. “De reden van mijn vertrek is dat ik altijd de ambitie heb gehad om de uitdaging aan te gaan op een hoger niveau. Na de positieve gesprekken met d’Olde Veste en het weerzien met mijn voormalige trainer Rob Nugter, hoefde ik niet lang na te denken. Ik heb altijd met veel plezier bij DESZ gespeeld en ben trots dat ik aanvoerder mocht zijn van het vlaggenschip. De hoogtepunten waren voor mij het kampioenschap in de derde klasse en de behaalde nacompetitie in de tweede klasse. Ik hoop het seizoen goed af te sluiten met het team, en met de vele wedstrijden op het programma is alles nog mogelijk”, aldus Kisjes.

PEC Zwolle en Staphorst 

Tom Kisjes debuteerde als 15-jarige in de hoofdmacht van DESZ en scoorde er gelijk flink op los, wat niet onopgemerkt bleef. PEC Zwolle nam hem op in de jeugdselectie van onder 17. Na twee jaar Zwolle verkaste Kisjes naar Staphorst waar hij zich verder heeft ontwikkeld, maar het bleef voornamelijk bij invalbeurten en wedstrijden in het tweede elftal van Staphorst.

Fantastische statistieken

Het seizoen erop koos hij voor een terugkeer naar DESZ en daar begon hij vanaf de start weer met scoren en dat is eigenlijk nooit gestopt. Vanaf 2019 is Kisjes niet alleen de goalgetter, maar ook de aanvoerder van DESZ die voorop in de strijd gaat. “Met 114 officiële wedstrijden en 129 goals voor DESZ kan Tom fantastische statistieken overleggen en wij hopen dat hij bij d’Olde Veste ‘54 verder gaat met waar hij goed in is. Doelpunten maken! Wij zijn ervan overtuigd dat hij op termijn met extra bagage terugkeert bij zijn ‘cluppie’ DESZ en wensen hem uiteraard veel succes in Steenwijk", zo laat DESZ weten. 

Gunnen

DESZ-bestuurslid Gerjan Spit gunt Kisjes de overstap. “Op den duur is het niet meer eerlijk om hem bij DESZ te houden. Hij heeft altijd gezegd dat hij een stap wil maken als hij fit is. DESZ heeft geen recht om ambitie in de weg te staan. Ik gun hem de overgang naar d’Olde Veste van harte. En als het niet uitpakt als gehoopt, dan hoop ik dat hij terugkeert bij DESZ. Maar het gaat goed komen. Tom weet heel goed wat ie wel en niet kan.” 

Juiste moment

Voor DESZ kwam de overgang van Kisjes na dit seizoen naar Steenwijk niet als een verrassing. “Het mooiste is dat Tom altijd eerlijk is geweest. Vorig jaar was er ook interesse. Toen vroeg hij zich af of het toen het juiste moment was. Hij kwam toen terug van een blessure”, aldus Spit, die benadrukt dat het straks wel het goede moment is voor Kisjes om zichzelf op een hoger niveau te laten zien.
“Hij is nu 25. Als hij wat wil is nu het juiste moment. Het is heel fijn dat alles in goed overleg is gegaan. Ik gun hem het allerbeste en wij zorgen voor een opvolger. We gaan kijken of we die zelf in bezit hebben of hij van buitenaf moet komen. Maar we hebben natuurlijk ook nog Mika (Esteie, red.) en Danny (Moorman, red.) bij DESZ rondlopen."
Pim Kaagman gunt Kisjes deze kans. "Als hij wat wil, moet hij het nu doen. DESZ heeft jarenlang van hem kunnen genieten. Hij heeft in al die jaren heel veel doelpunten gemaakt", aldus Kaagman die na dit seizoen stopt bij DESZ", aldus de DESZ-trainer.

AFC 

Kaagman wacht komend seizoen een mooie nieuwe uitdaging. Hij wordt trainer van onder de 21 van AFC uit Amsterdam en heeft als taak om de talenten klaar te stomen voor de hoofdmacht. Eerder was Kaagman een jaar werkzaam als hoofd opleidingen bij de tweededivisionist. "Voor deze functie moet je TC1 hebben. Het is een goed niveau. Deze jongens spelen in een aparte onder 21-competitie met onder andere verschillende BVO's. Het is een prachtige uitdaging, iets heel anders dan bij DESZ, maar in Zwartsluis heb ik het ook heel goed naar de zin. Ik wil mijn klus bij DESZ goed afmaken."