Thijs Dekker (rechts) duelleert met Niels Westerlaan, de maker van de 0-1 voor Broekster Boys. Foto: Helmich Lubberts

SC Genemuiden wint laatste oefenwedstrijd, maar overtuigt niet tegen eersteklasser

GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden heeft het laatste oefenduel in aanloop naar de hervatting van de competitie in de hoofdklasse B met 4-1 gewonnen van eersteklasser Broekster Boys.

De eersteklasser bood heel goed weerstand en de uitslag was dan ook geflatteerd te noemen. Pas in de laatste tien minuten wist Sportclub afstand te nemen.

De teams schotelden het redelijk toegestroomde publiek op sportcomplex De Wetering een vermakelijk duel voor, al ging er veel niet goed. Zoals bij de openingstreffer; geklungel in de achterhoede gaf Broekster Boys een uitgelezen kans en daar wist Niels Westerlaan wel raad mee. Bart Jan Brouwer voorkwam kort na het eerste doelpunt ternauwernood een tweede treffer en dat was voor Genemuiden het signaal om een tandje bij te zetten. Na 33 minuten kopte de boomlange Jens Jurn Streutker, tussen twee verdedigers in, een vrije trap van Kay Velda tegen de touwen.

Na rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld, zowel Sportclub Genemuiden als Broekster Boys leken zoekende al bleef Sportclub de bovenliggende partij. Kansen voor beide teams waren op één hand te tellen. Velda maakte na een uur spelen de 2-1 en Lars Miedema noteerde zeven minuten voor tijd de 3-1.

Broekster Boys leek uitgeblust en zag wel in dat de wedstrijd gespeeld was. Kay Velda bepaalde na een combinatie met Sijmon Eenkhoorn de eindstand op 4-1.

Zaterdag hervat Sportclub Genemuiden de competitie met een uitwedstrijd tegen NSC Nijkerk, dat vecht tegen degradatie. Genemuiden staat derde en heeft de minste verliespunten van alle ploegen in de hoofdklasse B. De start is zaterdag al om 14:00 uur, in verband met het ontbreken van een lichtinstallatie.

Oefenduels DESZ en Olympia ‘28

In aanloop naar de herstart van de competitie speelden ook DESZ en Olympia ‘28 zaterdag een oefenwedstrijd.

Danny Moorman bezorgde DESZ een gelijkspel met een treffer in de 88ste minuut tegen OWIOS (1-1). DESZ trapt af met een bezoekje aan Gorecht, de nummer twee in 2J. DESZ staat na acht wedstrijden op de zesde plaats.

In 3C oost hoopt Olympia ‘28 zaterdag tegen Elspeet de punten in eigen huis te houden, en weg te blijven van de gevarenzone. In Hasselt kwam de club van trainer Hans Roeland niet verder dan 2-2 tegen vierdeklasser Zalk (doelpunten Brian Snijder en Ruben Willems).