Afbeelding
Screenshot Google Maps

Fysieke informatiebijeenkomst over Kamperzeedijk

Algemeen

KAMPERZEEDIJK - De provincie houdt op woensdagavond 16 februari een fysieke informatiebijeenkomst over de werkzaamheden aan de provinciale weg N760 IJsselmuiden-Genemuiden. Die is bedoeld voor de inwoners van de Kamperzeedijk-kernen en Genemuiden. 

De provincie gaat vanaf het najaar groot onderhoud uitvoeren aan de N760. “We gaan de weg verkeersveiliger maken. Ook krijgt de weg een groenere uitstraling”, schrijft de provincie in een persbericht. 

Op 1 februari hield de provincie al twee online informatiebijeenkomsten over de geplande werkzaamheden. Die zijn terug te kijken via www.overijssel.nl/n760. 

Nu komt de provincie ook met een fysieke informatiebijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst krijgen bezoekers informatie over het ontwerp en de planning van de werkzaamheden. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen. “Om de groepsgrootte te beperken zijn beide bijeenkomsten opgesplitst in twee tijdvakken”, aldus de provincie.

De informatieavond vindt plaats in De Driester en de tijdvakken zijn 18.30 tot 19.30 en 19.30 tot 20.30 uur. Belangstellenden kunnen zich vooraf aanmelden voor één van deze momenten door een mail met voorkeur voor een tijdvak te sturen naar N760@overijssel.nl. 

“Naast een nieuw wegdek en belijning wordt de N760 ook veiliger. Bijvoorbeeld met de komst van herkenbare bebouwde komovergangen en aangepaste kruisingen. De weg krijgt met nieuwe struiken en bomen ook een betere inpassing in het landschap”, schrijft de provincie in een persbericht. Daarin wordt gesproken over vernieuwing van het wegdek van de hoofdrijbaan en een herinrichting van het wegprofiel, de aanpassing van fiets- en voetpaden inclusief doorsteken en het herstellen van uitritten, parkeervoorzieningen en bushaltes. 

De provincie voert het project uit in samenwerking met de gemeenten Kampen en Zwartewaterland en het waterschap. Meer informatie is te vinden op www.overijssel.nl/n760. 

Enrico Kolk