Hilly Beens en Sienie Koers oppermachtig

ZWARTEWATERLAND – Hilly Beens heeft voor de derde week op rij de hoogste score genoteerd bij Sjoelvereniging Zwartewater Genemuiden. Bij de Vrolijke Schoevers in Zwartsluis was Sienie Koers duidelijk de beste. 

Met een puntentotaal van 1317 verbeterde Beens haar winnende score van vorige week in de hoofdklasse met 36 punten. Het was bovendien 41 punten beter dan haar gemiddelde. Hendrikus Rook en Henk Oostenbrink gooiden net als vorige week in de min, respectievelijk 1149 en 1165. 

In de B-klasse kwam ook alleen de winnaar, in de plus. Willem Speksnijder zette een score van 1172 op de bordjes en dat was precies zijn gemiddelde. Betsie Mol en Jum Lindeboom volgden met 1112 min en 1046 min. Lindeboom gooide ver onder haar gemiddelde.

Jannie Beens bleef Ge Oostenbrink en Betsie Halfwerk voor in de C-klasse met een score van 1160, dik boven haar gemiddelde. Gea Kolk gooide als enige in de D-klasse boven haar gemiddelde met 1058 punten (+18). Jan van Dijk en Joke Beldman wonnen in respectievelijk de klasse E en F.

In Zwartsluis was Sienie Koers oppermachtig met een score van 1275, vier punten boven haar gemiddelde. Louise Corporaal en Geert Westerop kwamen tot 1090 min en 1071 min in de hoofdklasse. Een treetje lager, in de A-klasse, won Annemarie Booij voor Grietje Lachenal; beide dames gooiden wel onder hun gemiddelde.

In de klasse B was het Jo Frederiksen die met 811 net boven zijn gemiddelde 'schoof' en daarmee Gerrit-Jan Pierik en Elly Beugelink voor bleef.