Afbeelding
Marianne

Grootste jongerenkoor van Nederland repeteert

REGIO - "Zin om weer te zingen in een van de grootste jongerenkoren van Nederland? Begin 2022 hopen we dat we weer van start mogen gaan met HJK12. Zing je mee?" Die uitnodiging verstuurt het Hollands Jongerenkoor (HJK) in de regio.

Dat koor repeteert ongeveer vier keer in verschillende regio's door heel Nederland, waaronder in Genemuiden. "Dit jaar hebben we een speciaal thema: Geloof, hoop en liefde. Afgeleid naar de Bijbeltekst uit 1 Korinthe 13:13", schrijft de organisatie.

Het koor krijgt muzikaal omlijsting van bekende musici. "Die onze concerten vergezellen met hun muzikale arrangementen", luidt de mededeling. Peter Wildeman is dirigent, Joost van Belzen zit achter het orgel, Mark Brandwijk bespeelt de piano en Wilhelm Groenendijk blaast op de trompet. Het repertoire van het HJK bestaat uit christelijk en klassieke muziek, zoals psalm(bewerkingen) en geestelijke liederen van christelijke, klassieke en oude componisten. "Kortom: we brengen muziek met een Boodschap", aldus de organisatie. "We hebben een dikke muziekbundel en een ingezongen oefen-cd en/of bestanden per zangpartij."

Er zijn ook twee generale repetities in het midden van Nederland. Het HJK geeft per jaar gemiddeld acht concerten voor goede doelen in monumentale kerken en kathedralen. Het programma voor 2022 is nog volop in de maak, maar het eindejaarsconcert in de Rotterdamse Doelen is al vastgelegd.

Dit keer is er ook het Hollands Jongeren-orkest (HJO). "Speel je een instrument dat past in een symfonische orkestbezetting? Dan kan je je aanmelden voor het HJO. Om je aan te melden mail dan zo snel mogelijk een geluidsbestand (bijvoorbeeld met mobiele telefoon opgenomen) filmpje  naar info@hollandsjongerenkoor.nl Vervolgens wordt er een selectie gemaakt door het bestuur en krijgt iedereen een reactie op zijn of haar aanmelding", kondigt de organisatie aan. Voor sommige instrumenten geldt een limiet, zo zijn er maximaal drie dwarsfluiten.

Wie nieuwsgierig geworden is en meer informatie over het jongerenkoor of -orkest wil, kan kijken op www.hollandsjongerenkoor.nl. "We zien je aanmelding graag tegemoet", aldus de organisatie.