Een eerder projectkoor.
Een eerder projectkoor. Foto: Aangeleverd

SCAB wil nieuw projectkoor opricht-
en voor de Hanze en Bedevaart-route

HASSELT – SCAB is voornemens om opnieuw een projectkoor op te starten. “Na een aantal succesvolle edities samen met film, willen we nu aansluiten bij de geschiedenis van Hasselt zoals die nu al deels te zien en te horen is door middel van de Hanze en Bedevaart-route”, schrijft de stichting.

Onder leiding van dirigent (Nynke Poelsma) gaat een koor liederen, geïnspireerd op de geschiedenis van Nederland en Hasselt, instuderen. “Het projectkoor bestaat uit inwoners van Hasselt die plezier hebben in zingen, iedereen is welkom en kan meedoen”, omschrijft SCAB. De repetities van het te vormen projectkoor vinden plaats op zaterdagmiddag in de bibliotheek in Hasselt. Bij de opening van de Hanze en Bedevaart-route en het toeristisch seizoen op 23 april 2022 treedt het koor op bij de Veerpoort en in de tuin van de Heilige Stede.

De eerste zaterdagmiddag voor de repetities is zaterdag 19 februari van 13.00 tot 15.00 uur. “Kennismaking en bespreking van het repertoire staan dan op de agenda. De repetities vinden verder iedere week plaats op de zaterdagmiddag”, aldus SCAB.
Van aspirant-koorleden wordt een bijdrage van 20 euro gevraagd voor het hele traject. "Daarvoor krijg je dan wel een aantal intensieve "workshops”, veel gezelligheid en zangplezier en koffie/thee en wat lekkers”, zegt SCAB. Er hebben zich al mensen voor opgegeven, maar wie ook nog zin heeft om mee te doen kan zich nog opgeven bij: SCAB-Hasselt@hotmail.com.