Lars Miedema, maker van de enige treffer in het duel NSC Nijkerk-SC Genemuiden.
Lars Miedema, maker van de enige treffer in het duel NSC Nijkerk-SC Genemuiden. Foto: Helmich Lubberts

Genemuiden houdt weer de nul en wint op zwaar veld

NIJKERK - De punten in de zak en verder gauw vergeten. SC Genemuiden won in Nijkerk een duel dat zeker voor de neutrale toeschouwer het aanzien nauwelijks waard was. Lars Miedema maakte kort na de pauze het enige doelpunt van de wedstrijd. 

Kampioen worden, doe je tegen de kleintjes, en wat dat aangaat is Genemuiden dit seizoen goed op weg. Ook op bezoek bij NSC, op een zwaar natuurgrasveld, liet het zich niet verrassen en won het de eerste competitiewedstrijd sinds 27 november met 0-1. Voor de derde keer op rij en de zevende keer dit seizoen werd de nul gehouden, iets wat tussendoor in de vier oefenwedstrijden geen één keer lukte. In tegenstelling tot in die wisselvallige oefencampagne stond het in Nijkerk, waar om 14.00 uur werd afgetrapt in verband met het ontbreken van een lichtinstallatie, verdedigend weer als een huis. 

De eerste grote mogelijkheden waren voor Genemuiden. Maar liefst vier spelers kregen een grote kans om de score te openen, maar Lars Miedema, Osama Ben Kaddour, Kay Velda en Sijmon Eenkhoorn verzuimden de trekker over te halen.

Tegen een ploeg die er vrede mee had voornamelijk achterover te leunen, kwam Genemuiden zelf niet in de problemen. Kansen wist NSC nagenoeg niet te creëren en als dat wel gebeurde, dan werden die door de defensie van de eerste periodekampioen onschadelijk gemaakt. 

In aanvallend opzicht hield het niet over, maar Sportclub Genemuiden bleef het proberen op het zware en gladde veld. De beloning aan het begin van de tweede helft in de vorm van de 0-1 van Miedema was niet meer dan terecht. De broer van de bekende goaltjesdief Vivianne Miedema was gretig en tikte een strakke voorzet van Osama Ben Kaddour tegen de touwen. De bal van Ben Kaddour was er misschien wel in één keer ingevlogen, maar Miedema nam het zeker voor het onzekere en noteerde zijn vijfde treffer van het seizoen. 

Ondanks dat er na de 0-1 meer ruimte ontstond voor Genemuiden, bleef het bij die ene treffer. Het was geen feest voor de circa 125 aanwezige toeschouwers in Nijkerk, maar dat zal de groenwitten niet deren. Door de 0-1 winst behoudt de ploeg van trainer Rene van der Weij haar status als ploeg met de minste verliespunten in de hoofdklasse B. Urk en Eemdijk hebben een puntje en een wedstrijd meer. 

Lars Miedema, de broer van, neemt het zeker voor het onzekere en noteert 0-1.

Zaterdag is in eigen huis DETO de tegenstander. Die ploeg staat vijfde.