Persconferentie en coronacijfers

ZWARTEWATERLAND - Deze krant is gedrukt vóór de persconferentie van minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van dinsdagavond. Daardoor kunnen sommige artikelen uit deze krant (inmiddels) verouderde informatie bevatten.

Een deel van versoepelingen is al gelekt voor de persconferentie, maar de exacte inhoud was bij het ter perse gaan van deze krant nog niet bekend. 

Het aantal afgenomen coronatesten in Zwartewaterland nam in de afgelopen week af. In de week van 31 januari tot en met 6 februari lieten zich 1.914 mensen testen en daarvan waren er 865 positief. Tussen 7 en 13 februari lieten zich 1.512 mensen testen en 83,13 procent daarvan was positief. Dat zorgt voor een totaal van 1.257 mensen dat positief getest werd in de afgelopen week.

De laatste keer dat er, volgens het coronadashboard, iemand werd opgenomen in het ziekenhuis vanwege corona was op 4 februari. Daarbij wordt de kanttekening gemaakt dat het aanmelden van ziekenhuisopnames vaak een paar dagen later gebeurt. "Daarom zijn de laatste dagen nooit compleet", waarschuwt de Rijksoverheid.

Het percentage volledig gevaccineerden ligt op 76 procent in Zwartewaterland voor de groep van 18 jaar en ouder. Tussen de 12 en 17 jaar is 61 procent volledig gevaccineerd. 

Mensen kunnen zich in de Streukeler Veste in Hasselt laten vaccineren. Die locatie is tot en met 4 maart geopend op donderdag van 12.00 tot 19.30 uur en op vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur. Mensen boven de 12 jaar kunnen zich daar zonder afspraak laten prikken. Kinderen tot 12 jaar kunnen zich alleen op afspraak en op afwijkende tijden laten vaccineren. Dat kan tot 3 maart op donderdag van 15.00 tot 19.00 uur.