Stefan Post en Hans Roeland, trainers van respectievelijk het tweede en het eerste elftal.
Stefan Post en Hans Roeland, trainers van respectievelijk het tweede en het eerste elftal. Foto: Wim Poelhekken

Roeland kijkt stiekem al uit naar honderdjarig jubileum Olympia '28; 'zeg nooit, nooit'

(door Mark de Rooij)

HASSELT – Olympia '28 en Hans Roeland zijn blij met elkaar en plakken in ieder geval een jaar vast aan de samenwerking. Roeland is bezig aan zijn tweede periode in Hasselt, waar hij eerder tussen 2005 en 2011 voor de groep stond.

Het is niet ondenkbaar dat de hoofdtrainer ook na 2022/2023 in Hasselt blijft aangezien Roeland zich helemaal thuis voelt bij Olympia en bezig is aan een proces met veel jonge spelers. “Ik hoop de goede lijn door te kunnen zetten. En wie weet het honderdjarig jubileum als trainer mee te gaan maken”, zegt Roeland met een kwinkslag. “Zeg nooit, nooit”, aldus de man die naar eigen zeggen altijd rekening hield met een terugkeer na zijn eerste periode bij Olympia. “Ik had het hier zo goed naar mijn zin. En dat is nu ook weer zo.”

Roeland was na zijn eerste periode bij Olympia, dat toen nog in de afdeling noord speelde, werkzaam bij Nieuwleusen, Zwolsche Boys, als assistent bij SC Genemuiden en tot slot vier seizoenen bij Hattem.

Speciaal tintje

Hattem is zaterdag de volgende tegenstander van Olympia '28. “Vorig seizoen ben ik daar ook al een keer geweest met Olympia. De tweede keer is al weer wat minder speciaal, maar toch een erg leuke wedstrijd voor mij. Vorig seizoen verloren we kansloos met 2-0. Nu hebben we echt een ander team. Ik verwacht een gelijkopgaande strijd”, aldus Roeland. Voor één speler van Hattem wordt het in ieder geval een bijzondere middag. Jasper van der Stouw keerde vorig jaar terug bij Olympia '28 op het oude nest om na één seizoen te verkassen naar het Hattem van trainer Herman Oosterhaar. “Jasper is goed bevriend met onze assistent Ruud Scheper. Dat geeft ook een speciaal tintje.”

Hattem-Olympia '28 is bijzonder voor Roeland en voor Van der Stouw.

Een door blessure geteisterd Hattem beleefde een teleurstellende eerste seizoenshelft, maar heeft zich herpakt zich en beleefde een knappe oefencampagne waarin met name de 3-3 tegen tweedeklasser Hulzense Boys tot de verbeelding sprak. “We zijn gewaarschuwd”, verzekert Roeland.

Post langer bij tweede elftal

Olympia '28 heeft ook het contract met de trainer van het tweede elftal, Stefan Post, verlengd. “Stefan ontwikkelt zich zeer positief als trainer en brengt het tweede naar een hoger niveau. Hij kent de vereniging goed en past uitstekend binnen de cultuur van Olympia’28", stelt de club in een persbericht.

Maas van der Molen, bestuurslid voetbalzaken, is blij met de verlengingen. "We hebben alle vertrouwen in de huidige selecties en vinden Hans en Stefan de juiste personen om het maximale uit de groepen te halen."

Ook Ruud Scheper blijft aan als assistent van Roeland bij het eerste elftal.