DESZ verrast met zege in Gorecht

GORECHT - Onder meer door een gestopte penalty van keeper Jordy Slager pakte DESZ de volle buit bij de hervatting van de competitie. In Gorecht bracht het de thuisploeg de eerste nederlaag van dit seizoen toe.

DESZ overleefde een aantal furieuze aanvallen en een strafschop, zag Gorecht twee keer de lat raken en miste zelf ook nog een strafschop.

Na zeventien minuten pakte doelman Slager een door Gerjan Konterman veroorzaakte penalty. Slager dook de goede hoek in en hield de laag ingeschoten strafschop heel knap uit zijn doel.

Vanuit de omschakeling kreeg DESZ een vrije trap en viel het enige doelpunt van de wedstrijd. Karlo Naberman schoot van zo'n twintig meter met een gelukje raak. De bal ging dwars door de muur en werd enigszins van richting veranderd waardoor de keeper kansloos was. Het was pas de eerste treffer van dit seizoen voor Naberman, maar DESZ scoort sowieso moeilijk. Aan de andere kant krijgt het ook maar weinig doelpunten tegen en met die wetenschap in het achterhoofd, overleefde het de storm van Gorecht.

Als Gorecht een gaatje wist te vinden in de defensie van DESZ, was daar telkens nog een verdediger, de doelman of de lat die redding bracht. Twintig minuten na de pauze kreeg DESZ zelf een penalty toen Thomas Witte neer werd gehaald binnen de beruchte lijnen. Danny Moorman, dit seizoen nog maar één keer trefzeker geweest, miste de opgelegde kans. Ook hier bracht de keeper redding.

Tegenhouden tegen tien man

Een goede onderschepping van Robert Redder leidde tot frustratie bij Bob Poorta, die natrapte en zo'n twintig minuten voor tijd met rood het veld kon verlaten. Tegen een tiental had DESZ het nog lastig genoeg, maar de bezoekers verdedigden met man en macht. DESZ haalde opgelucht adem toen een indirecte vrije trap in de eigen zestien tegen de lat werd geknald. 

Eerste periode

DZOH was DESZ dankbaar aangezien die ploeg door het verlies van Gorecht de eerste periodetitel veroverde. De ploeg van trainer Pim Kaagman, bezig aan zijn derde en laatste seizoen in Zwartsluis, beëindigt die periode als nummer vier en daar staat het ook in de algehele stand. 

Aanstaande zaterdag ontvangt het The Knickerbockers op sportpark De Cingellanden. De aftrap is om 14.45 uur.