HCG gaat weer open op normale openingstijden

GENEMUIDEN - Het Historisch Centrum Genemuiden (HCG) is vanaf zaterdag 26 februari weer open op de normale openingstijden (zaterdags van 14.00 tot 17.00 uur). 

In december 2021 heeft museum een oude zandloper in bruikleen gekregen. “Deze zandloper is gemaakt tussen 1700 en 1800 en is gebruikt in de Hervormde Kerk in Genemuiden”, schrijft het HCG in een persbericht. “Zandlopers stonden op of hingen aan de preekstoel en gaven aan hoe lang de preek mocht duren.” 

Het HCG heeft ook ‘een interessante aankoop’ kunnen doen. “Een klokkenstel dat in bezit was van het burgemeestersechtpaar Groote Balderhaar ten Velde, dat is omgekomen tijdens de ramp met de pont op 8 maart 1922. Na hun overlijden is hun huisraad verkocht. Het klokkenstel is toen gekocht door Johannes en Hendrikje van de Berg – Mol en is in deze familie gebleven. Het klokkenstel heeft nu een plaats gekregen in ons museum.”

Wie benieuwd is hoe het klokkenstel en de zandloper er uit zien en kennis wil nemen van het verhaal achter de zandloper, kan een bezoek brengen aan het HCG (Hoek 27).