Geke Beens doorbreekt zegereeks Hilly Beens

GENEMUIDEN - Geke Beens heeft vorige week woensdag in de competitie van Sjoelvereniging Zwartewaterland Genemuiden de vijfde sjoelronde in 2022 op haar naam geschreven. Hiermee doorbrak ze de indrukwekkende reeks van Hilly Beens, die daarvoor alle sjoelronden in 2022 wist te winnen.

Geke Beens was de enige die in de hoogste klasse A boven haar gemiddelde wist te gooien. Ze kwam tot 1223 punten (+3). Hilly Beens voldeed met 1276 punten precies aan haar te gooien score en eindigde daarmee als tweede. Gerdien Tuin gooide met 1211 punten maar liefst 61 punten in de min en eindigde als derde.

In de klasse B ging de winst naar Willem Speksnijder. Hij gooide met 1199 punten 27 punten boven zijn gemiddelde. In de klasse C pakte Jannie Beens de zege. Ze wist zichzelf met maar liefst 98 punten te overtreffen met 1163 punten. In de klasse D werd Geesje de Bruyn uitgeroepen tot winnaar. Ze gooide 1006 punten (-4) bij elkaar. In de klasse F kwam Jannie Boer op de eerste plek terecht met 883 punten (-16).

Twee keer winst en nederlaag voor
biljarters Bleistarte

ZWARTSLUIS - Biljartvereniging de Bleistarte heeft vorige week twee zeges behaald in de avondcompetitie. In de dagcompetitie gingen de Sluzigers onderuit.

In de C1-klasse libre klein van de avondcompetitie moesten de biljarters van de Bleistarte het opnemen tegen De Brouwerij. Het team van de Bleistarte won met 27-32. Ook was er succes voor de biljartvereniging uit Zwartsluis in de B2-klasse driebanden klein van de avondcompetitie. Thuis won de Bleistarte met 32-21 van Oudleusen.

In de dagcompetitie kon de Bleistarte een nederlaag bijschrijven. In de R3-klasse libre klein poule 2 verloor de Bleistarte met 42-27 bij het derde team van De Boerhoorn.

In de eigen competities van de Bleistarte werden vorige week vier wedstrijden afgewerkt. Bij het bandstoten won H. Mooiweer met 12-6 van Kroes. 

In de competitie libre namen De Graaf en Boezen het tegen elkaar op. De Graaf won met 12-8. Elberts versloeg Kost met 12-5. Boezen ging met 7-12 onderuit tegen A. Mooiweer.

Sjoelzege
Sienie Koers

ZWARTSLUIS - Sienie Koers was vorige week woensdag de winnaar bij Sjoelvereniging De Vrolijke Schoevers. Ze won de strijd in de hoogste hoofdklasse A met 1247 punten (+1.2). 

Annemarie Booij zegevierde in de klasse A met 1053 punten (-0,3). Jo Frederiksen eindigde op de eerste plek in de klasse B. 

Nick van der Haar vertrekt bij DESZ 

ZWARTSLUIS - Nick van der Haar gaat in het nieuwe seizoen opnieuw aan de slag bij d' Olde Veste. Bij de club uit Steenwijk was hij eerder trainer van JO15-1.

Van der Haar wordt trainer van JO19-1 bij d'OIde Veste. Hij is bezig aan zijn tweede seizoen als trainer bij het tweede team van DESZ.