Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Toermalijn-leerlingen in actie voor Oekraïne

Algemeen

HASSELT – Groep 8 van de Toermalijn heeft 620 euro opgehaald met een actie voor Oekraïne. Dat bedrag wordt gestort op giro 555. 

Onlangs keek de groep naar het Jeugdjournaal. “Er kwamen verschrikkelijke beelden voorbij uit Oekraïne. Moeders en kinderen sloegen op de vlucht, vaders moesten blijven om te helpen in de oorlog. Dit maakte nogal indruk op de kinderen van de klas”, schrijft de school in een persbericht.

Eigenlijk wilden de kinderen wel iets doen voor Oekraïne. “Kunnen we geen actie opstarten en geld inzamelen?”, werd gevraagd Zo ontstond het idee om dingen te gaan maken en daarna te verkopen. De kinderen maakten armbandjes en kettinkjes in de kleuren van Oekraïense vlag. “Ook werden er speciale ‘Oekies’ gemaakt, een soort wuppies in de kleuren van Oekraïne.” 

Een aantal kinderen wilde ook nog wat anders doen. Zo werden er doosjes eieren verkocht door Jari en Kyan. Deze eieren waren beschikbaar gesteld door pluimveebedrijf Van Piel uit Rouveen. “Alle kinderen waren heel actief en hoopten op een groot bedrag. Uiteindelijk is er door deze klas in 1 week het fantastische bedrag van 620 euro opgehaald. Iedereen is enorm trots op het eindresultaat.”

Enrico Kolk