Enthousiasme over Booost!

(door Gerard Meijeringh)

ZWARTEWATERLAND - SV Hasselt en WVV Ruutvoorn doen mee aan het project Booost!. Vanuit deze verenigingen wordt enthousiast gereageerd.

Volgens bestuurslid Corien van de Wetering van Ruutvoorn biedt Booost! structuur over dingen die spelen. Zoals veiligheid, sociale aspecten en vrijwilligers. Zij merkt dat het steeds lastiger wordt om vrijwilligers te vinden. “De bereidheid van mensen om wat te doen wordt minder. Mensen zijn druk met andere dingen en willen niet meer één keer per week ergens aan vast zitten. Dan merk je vervolgens dat je iets hebt aan het project Booost!.” 

Ook heeft Booost! de vereniging wakker geschud. “Nu zitten we er weer bovenop. Daarnaast zijn we nu meer interactief. We zitten met teams bij elkaar en vragen wat ze belangrijk vinden. We zijn nu meer interactief. Vanuit het project Booost! passen we toe wat handig is voor de vereniging. Sommige dingen waren we al mee begonnen en met andere dingen zijn we nu weer actief bezig. We zijn erg enthousiast. Dit project biedt handvaten om dingen te regelen. Voor veel verenigingen is dit goed.”

Penningmeester Christa van der Steege van SV Hasselt vindt het fijn dat verschillende sportverenigingen met elkaar sparren. "Je leert heel veel van elkaar. Daarnaast wordt het Veilig Sportklimaat uitgebreid behandeld. Dat speelt momenteel in de gymwereld. Het is heel leerzaam.” Inmiddels is er bij SV Hasselt een vertrouwenscontactpersoon in opleiding. "Mede gestimuleerd door het project.” 

Ook op het gebied van vrijwilligers plukt SV Hasselt het voordeel van Booost!. "Je krijgt tools en handhaven aangereikt om mensen op een andere manier te benaderen en niet af te schrikken. Zo'n thema-avond over vrijwilligers is echt een eyeopener. We zijn heel blij met het project. Het heeft ons aan het denken gezet. Het is zeker een aanrader. Je hoort elkaars ideeën en krijgt handhaven uitgereikt om dingen op een andere manier te zien", besluit Van der Steege.