Zoekgebied

(door Enrico Kolk)

GENEMUIDEN - Als het zover komt dat er een extra zoekgebied in Genemuiden moet worden aangewezen, dan krijgen inwoners ook de mogelijkheid om daar op te reageren. "Het staat open voor alle inspraak die daar maar over te bedenken valt." Dat zei wethouder Harrie Rietman onlangs in de raadsvergadering, na vragen van BGZ-raadslid Kira Fijn. 

"Het college kan geen zoekgebieden vaststellen, want dat is een bevoegdheid van de gemeenteraad", merkte Rietman op. Hij adviseerde de raad om het verzoek van de OKG te betrekken bij de besluitvorming over de definitieve zoekgebieden. Wel gaf hij in de raadsvergadering toe dat het college kijkt naar een extra zoekgebied, zoals deze krant destijds meldde en zei de gemeenteraad hierover te hebben geïnformeerd. "Op 8 februari is hierover gesproken in het college en op 11 februari, drie dagen later, is er een brief aan u verzonden. En dan zegt u dat wij niet actief informeren?"

Bemoedigingsavond voor Oekraïne

KAMPEN – Mannenkoor Stereo en burgemeester Eddy Bilder werken zaterdag mee aan een bemoedigingsavond voor Oekraïne in de Bovenkerk van Kampen. Alle 900 beschikbare kaarten waren binnen een dag gereserveerd, waarmee de kerk voor publiek volgeboekt is.

Voor overige belangstellenden is de avond uitsluitend nog via een livestream te volgen. Met de bemoedigingsavond willen de koren, musici en organisatoren graag hun steun betuigen aan het Oekraïense volk en aan de enorme menigte vluchtelingen. “In de eerste plaats door middel van gebed en het gesproken en gezongen Woord. Daarnaast zijn ook financiële bijdragen dringend nodig om de nood van deze mensen te lenigen. Gelukkig komt er al veel hulp op gang, maar het einde is nog niet in zicht en de gevolgen nog niet te overzien”, aldus de organisatie.

Aan de avond werken drie koren mee: het Christelijk Genemuider mannenkoor Stereo en het jong gemengd koor Immanuël uit Urk, beiden onder leiding van Harm Hoeve, en het reformatorisch kinderkoor Cantilena uit Staphorst, onder leiding van Cor Ploeg. Verder werken mee: Marco den Toom (orgel), André van Vliet (piano), SonaTria (strijkers, fam. Ploeg) en Darina Shevchuck uit Oekraïne (sopraan). Burgemeester Eddy Bilder verzorgt de opening en sluiting. Roelof Bisschop, Tweede Kamerlid voor de SGP en ds. D.M. Vinogradsky uit Zhitomir zullen eveneens spreken.

Cor en Katja Ploeg-Vinogradskaya en hun gezin zijn betrokken bij de hulpverlening aan Oekraïne, middels de Stichting Help Zhitomir. De (digitale) collecte van deze avond is volledig bestemd voor deze stichting. Deze avond is live te volgen via https://beleefmee.nl of via het YouTube-kanaal Kampen Bovenkerk. De aanvang is om 19.30 uur; vanaf 19.15 uur is er samenzang.

Felicitaties voor 103e verjaardag

ZWARTSLUIS - Trijntje Esser-van Dalfsen is op 10 maart 103 jaar geworden. Burgemeester Bilder bracht haar een bezoek om haar te feliciteren met deze bijzonder hoge leeftijd.

Dat deed hij ook in voorgaande jaren. Een foto van het bezoek is te zien op onze website, www.destadskoerier.nl, te zien.