Afbeelding
Foto: Helmich Lubberts

Lekker trainen en voetballen is niet vanzelfsprekend

Sport

GENEMUIDEN - Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend: doordeweeks trainen en op zaterdag een wedstrijd voetballen. Kleedkamers open, paar ballen uit een net, pionnen neerzetten, warming-up en daarna lekker afwerken op de goal.

De afgelopen twee jaar ontdekte Sportclub Genemuiden dat die vanzelfsprekendheid eigenlijk helemaal niet zo vanzelfsprekend is. “Voortdurend moesten we ons aanpassen aan de omstandigheden. Konden we ‘s avonds niet trainen, dan deden we het ‘s middags wel en als dat niet lukte, dan stonden we voor dag en dauw op het veld. Onze passie voor de voetbalsport en onze club leed niet onder de maatregelen. In een tijd van afstand bewaren, groeiden we bij Sportclub Genemuien dichter naar elkaar toe”, zo laat Sportclub Genemuiden weten. 

Cruciaal was de inzet van onze jeugdtrainers. “Jullie maakten mogelijk wat soms onmogelijk leek. Steeds weer speelden jullie in op veranderingen en bleven zoeken naar oplossingen. Daarmee zorgden jullie in een moeilijke tijd voor veel voetbalplezier en onmisbare ontspanning. Ondanks de coronapandemie bleven onze kinderen nauw betrokken bij Sportclub Genemuiden.”Ondertussen wordt er weer als vanouds getraind en gevoetbald. “Het lijkt weer bijna vanzelfsprekend. Daarom blikken we juist nu even terug op bijzondere jaren. Lekker trainen en voetballen is niet vanzelfsprekend. Dat kan alleen dankzij de jeugdtrainers die zich vrijwillig inzetten voor onze club. We waarderen jullie enorme inzet in de afgelopen moeilijke periode.”

Gerard Meijeringh