Karlo Naberman vecht een duel uit met een speler van De Weide.
Karlo Naberman vecht een duel uit met een speler van De Weide. Foto: Jan Willem Oldenbeuving

DESZ wijkt na afgelasting uit naar Hoogeveen en sleept met moeite punt uit het vuur bij De Weide

(door Gerard Meijeringh)

HOOGEVEEN - DESZ heeft zaterdag met veel moeite een punt overgehouden aan het duel bij De Weide (1-1). In Hoogeveen kwamen de Sluzigers in de eerste helft op een 1-0 achterstand. Na rust kreeg DESZ wat meer grip op De Weide. In de 71ste minuut viel de gelijkmaker via Tom Kisjes.

Eigenlijk zou DESZ thuis aantreden tegen Gramsbergen, maar vrijdag werd het duel op verzoek van Gramsbergen afgelast vanwege coronagevallen bij deze ploeg. Dat leidde tot irritatie bij DESZ, dat voor de tweede keer op rij een wedstrijd zag wegvallen. Eerder werd de wedstrijd van 12 mei tegen LTC afgelast vanwege coronabesmettingen bij de ploeg uit Assen.

“Ongelooflijk maar waar. Morgen weer geen competitiewedstrijd voor DESZ. Ditmaal trekt SV Gramsbergen de inmiddels felbegeerde coronakaart. Het begint nu wel heel vervelend te worden en wederom een midweekse wedstrijd erbij”, reageerde DESZ geïrriteerd op Twitter.

Uiteindelijk werd de ene competitiewedstrijd ingewisseld voor de andere. Het kan allemaal in coronatijd. Omdat het duel van De Weide bij Achilles 1894 ook werd afgelast (corona bij Achilles) kon DESZ zaterdag tegen de ploeg uit Hoogeveen spelen. Dit duel stond oorspronkelijk ingeroosterd voor zaterdag 16 april, maar op verzoek van De Weide werd de wedstrijd verschoven naar dinsdag 12 april omdat De Weide op 16 april het 40-jarig jubileum viert met tal van activiteiten. Door op zaterdag tegen De Weide te spelen, kon DESZ één midweeks duel wegstrepen en zaterdag gewoon doorgaan in de competitie.
“Ik ben blij dat we deze wedstrijd konden inlassen. Eerst de wedstrijd tegen LTC eruit en vervolgens de wedstrijd tegen Gramsbergen. We hadden er de klere over in. Gelukkig hebben we dit kunnen regelen. Ik heb goed contact met trainer Marcel Smit van De Weide”, aldus Kaagman.

Uiteindelijk kwam DESZ niet verder dan een gelijkspel tegen het laag geklasseerde De Weide. Toch was Kaagman uiteindelijk blij met een gelijkspel, want DESZ speelde een moeizame wedstrijd in Hoogeveen.

“In de eerste helft hadden we het vreselijk moeilijk. Van onze kant was het heel matig. Zij konden goed hun vrije man vinden en daar hadden het heel lastig mee. Zij kwamen voor rust op een terechte 1-0 voorsprong.”

Dat gebeurde na dik een half uur spelen. De geheel vrijstaande Jasper Strijker kopte raak. Vlak daarvoor wist DESZ-goalie Henrico Abma de 1-0 te voorkomen via een goede redding. DESZ was vooral gevaarlijk via spelhervattingen, maar zat niet goed in de wedstrijd.

Voor de tweede helft zette Kaagman de boel om. Herwin Talen schoof door naar het middenveld en Gerjan Konterman kwam in de ploeg. “Toen kregen we meer grip. Er was meer strijd en agressie op de bal”, aldus de DESZ-trainer. Hij zag Tom Kisjes in de 71ste minuut de gelijkmaker aantekenen. Bij een aanval over de linkerkant kon de doelman van De Weide in eerste instantie nog redding brengen. In de rebound sloeg Kisjes toe.

Vlak daarna had Arjan Krabbe DESZ zelfs nog drie punten kunnen bezorgen. "Hij stond één-op-één met de keeper, maar schoot tegen de goalie op. De 1-2 was ook teveel van het goede geweest”, aldus Kaagman, die blij was met het spel van zijn ploeg na rust. "Ik ben blij met het punt en trots op de mannen. Na rust hebben ze er zoveel energie ingegooid. Zonder goed voetbal hebben we met veel strijd toch een punt gepakt.”