Schaatsers THZ rijden goed op NPT

GRONINGEN/ENSCHEDE - Gideon Westhoff (C-pupil) en Robin Dunnink (A pupil) van THZ hebben zeer verdienstelijk deelgenomen aan het Nationaal Pupillen Toernooi (NPT). Alleen de beste rijders uit Nederland worden uitgenodigd voor dit toernooi. Het wordt dan ook gezien als het Nederlands kampioenschap.

Robin Dunnink reed afgelopen zaterdag het toernooi in Groningen. Hij begon met de 500 meter en reed een tijd van 48.63. Dat was geen persoonlijk record, maar hij kon tevreden zijn. Zijn tweede afstand was de 1000 meter, deze had hij nog maar één keer eerder gereden. Na een goede opening kon hij zijn rit niet winnen (1.39.48). In het algemeen klassement eindigde hij als 20ste.

Een week eerder reed Gideon Westhof in Enschede. Hij begon met de 500 meter en reed een mooie tijd van 58.73, net geen persoonlijk record. Op de 300 meter wist hij zijn persoonlijke toptijd wel te verbeteren met een tijd van 35.30. In het algemeen klassement eindigde Gideon op de 35ste plaats. "Terugkijkend op het schaatsseizoen, waarbij onze thuisbaan Thialf lange tijd gesloten is geweest, mogen beide heren heel tevreden en trots zijn op dit mooie resultaat”, zo laat THZ weten.