MAF-kledingwinkel open

IJSSELMUIDEN – De Mission Aviation Fellowship (MAF) opent vandaag een kledingwinkel in IJsselmuiden. De opbrengst van de kleding gaat naar MAF-piloot Arjan Paas in Papoea Nieuw Guinea.

"Voor erg weinig geld kan iedereen, gedurende vier weken, prima nieuwe en tweedehandse (zomer)kleding aanschaffen. Juist ook voor vluchtelingen, waar ook vandaan, een prachtgelegenheid om heel geschikt aan goede kleding te komen”, schrijft de MAF in een persbericht. "Er is zeer veel keus in kinder-, dames-, en herenkleding; bovendien zijn er veel schoenen en accessoires. Alles van uitstekende kwaliteit.” De winkel opent aan de Oosterholtseweg 20a.
Door lange afstanden en gevaren onderweg kunnen zo'n 500.000 kinderen in Papoea Nieuw Guinea niet naar school gaan. Voor hulpverlener Glenda en MAF reden genoeg om aan een haast onmogelijke missie te beginnen: vier scholen in de bergen. "Alles wat we hier niet zelf kunnen produceren, wordt door MAF gebracht: examens, schoolboeken, bureaus, printers, dakbedekking, ramen, spijkers en watertanks. Zelfs cavia's en vissen voor de vijvers, alles komt en gaat met MAF.”