Oosterhof wint bij 2Bruggenloop

KAMPEN - Hendrike Oosterhof uit Hasselt heeft zaterdag bij de 2Bruggenloop in Kampen de 10 kilometer op haar naam geschreven.

Oosterhof zette met 39.17 een snelle tijd neer en was overtuigend de snelste vrouw op deze afstand. Overall eindigde ze op een knappe zevende plaats. Anja Leusink uit Genemuiden was bij de vrouwen de nummer twee op de 10 kilometer. Ze liep deze afstand in een tijd van 44.11.

Hilly Beens blijft maar winnen

GENEMUIDEN - Ook vorige week woensdag was Hilly Beens de beste sjoeler bij Sjoelvereniging Zwartewaterland Genemuiden. Met een score van 1303 punten gooide ze 27 punten in de plus.

In deze klasse A was Hilly Beens de enige met een positieve score. Geke Beens bleef ver onder haar gemiddelde met 1168 punten (-52) en eindigde als tweede. De derde plek was voor Gerdien Tuin die 57 punten in de min gooide (1215 punten). Andere winnaars waren Willem Speksnijder (klasse B), Gé Oostenbrink (klasse C), Kla Landsman (klasse D) en Geesje de Bruyn (klasse E).

Olympia'28
onderuit op
midweekse avond

BIDDINGHUIZEN - Olympia’28 is vorige week dinsdagavond tegen de eerste nederlaag in 2022 aangelopen. In Biddinghuizen verloren de Hasselters met 3-1 van BAS. Afgelopen zaterdag werd het duel van Olympia tegen Zwolsche Boys afgelast vanwege coronagevallen bij de ploeg uit Hasselt.

Olympia moest aantreden zonder doelman Luuk Dorland en de verdedigers Bart Westra en Arjan Bruins. In Biddinghuizen had Olympia-trainer Hans Roeland de beschikking over slechts drie wisselspelers. Olympia begon nog wel goed. Een vrije trap van Bram Haasjes belandde op de deklat. Vervolgens was de eerste kans voor BAS in de 19e minuut gelijk raak. Bas van Luenen kopte raak uit een corner. Op slag van rust kwam Olympia langszij. Na een overtreding op Bertus Finke benutte Patrick Reuvekamp de toegekende strafschop.

Vlak na rust verdween een inzet van Finke net naast het BAS-doel. Hierna nam de thuisploeg de regie in handen. BAS kwam in de 53ste minuut op 2-1. Daarna probeerde Olympia om een nederlaag te voorkomen, maar de echte wil en de nauwkeurigheid ontbrak. Toch kreeg Brian Snijder nog twee kansen. De grootste was in de 86ste minuut., maar alleen voor doelman Ronald Husker kreeg hij de bal er niet in. In de extra tijd bepaalde Tijmen Stegeman namens BAS de eindstand op 3-1.

Zilver voor Van der Horst en Van Herk

HASSELT - Tamira van der Horst en Femke van Herk van SV Hasselt hebben zaterdag 19 maart zilver behaald bij de plaatsingswedstrijd acrobatische gymnastiek in Rijssen.

In het artikel over SV Hasselt in de Stadskoerier Extra ontbraken de namen Tamira van der Horst en Femke van Herk en is abusievelijk vermeld dat Elise van den Belt en Marit Mudde als tweede waren geëindigd. Dat is onjuist. Dit duo kwam uit op plek zes.