Zondagsrijder

ZWARTSLUIS - Een 37-jarige man uit Dronten is zondag een zondagsrijder gebleken. Aan het eind van de middag haalde de politie hem van de weg.

Op Oppen Swolle wisten agenten de man tot stilstand te brengen en voerden zijn een controle bij hem uit. “Tijdens de controle bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs en dat hij mogelijk onder invloed van verdovende middelen reed”, laat de politie weten.

De automobilist is vervolgens overgebracht naar het politiebureau. Een arts nam daar bloed af, in opdracht van de politie. Uit bloedonderzoek moet nog blijken of en onder welke verdovende middelen de man reed.

De Jonathan

HASSELT - De roef van schip de Jonathan wordt volgende week vrijdag officieel geopend. “We gaan weer varen met onze doelgroep gasten in 2022”, kondigt secretaris Jan van Popta aan.

Op vrijdag 22 april van 15.00-17.00 uur worden buurtbewoners, gasten en professionals uit de instellingen, vrijwilligers, sponsoren en Vrienden Van de Jonathan uitgenodigd om dat samen te vieren aan de Grintwal in Hasselt.

Voorzitter Ad Akkerman opent de nieuwe roef officieel en onthult een plaquette aan boord. “Met deze plaquette willen we alle vrijwilligers bedanken voor het vele werk en inspanningen die ze hebben geleverd voor de Jonathan vanaf het begin 2011. Hapje, drankje, muziek en mooie herinneringen en ervaringsverhalen. Het wordt een mooie ontmoeting rond het schip en op het schip: wat is het mooi geworden”, aldus Van Popta.

Raadsvergadering

ZWARTEWATERLAND - Gaat stikstof roet in het eten gooien bij de uitbreiding van Tag West? En wat betekent de uitbreiding van de begraafplaats in Hasselt?

De raad maakt zich best zorgen over stikstof bij Tag West, bleek donderdag in de gemeenteraadsvergadering. 

Volgende week is er in De Stadskoerier Extra meer over te lezen.