Informatiebijeenkomst over digitale veiligheid

ZWARTEWATERLAND - De gemeente vraagt tijdens de Week Digitaal Veilig IJsselland aandacht voor bewustwording en weerbaarheid van digitale criminaliteit. Mensen kunnen zich aanmelden voor de gratis informatiebijeenkomst op donderdag 14 april.

“De samenleving digitaliseert en de ontwikkelingen volgen elkaar in een razend tempo op. Het brengt ook met zich mee dat criminelen digitaal slachtoffers maken. Het plegen van strafbare feiten met behulp van computers en internet is een groeiend probleem. Iedereen kan slachtoffer worden”, schrijft de gemeente in een persbericht.

Tijdens de Week Digitaal Veilig IJsselland zet de gemeente zich daarom ook in om inwoners en ondernemers weerbaarder te maken tegen digitale criminaliteit. Preventie en bewustwording dragen bij aan het voorkomen van die misdrijven. Samen met de bibliotheek houdt de gemeente op donderdag 14 april de informatiebijeenkomst digitale veiligheid. 

Tijdens de bijeenkomst vertellen Henk van Ee, docent Cybersecurity en studenten van Hogeschool Saxion hoe online oplichters te werk gaan. Ze geven praktische tips waar aanwezigen direct mee aan de slag kunnen. Er is ook voldoende ruimte voor vragen.

De bijeenkomst in de bibliotheek aan de dr. H.A.W. van der Vechtlaan 34 in Hasselt is van 15.00 tot 16.30 uur en start om 14.30 uur met een inloop. Deelnemers kunnen hun computer, tablet of mobiele telefoon meenemen als ze vragen hebben over het veilig internetten met het apparaat. Gratis aanmelden hiervoor kan via veiligheid@zwartewaterland.nl.

Collecte ZOA

HASSELT - De collecte voor de ZOA heeft in Hasselt dit jaar 2.319,21 euro opgebracht.

"Alle gevers en ook de collectanten hartelijk dank. Met de opbrengst van deze collecte kan deze hulporganisatie de mannen, vrouwen en kinderen in crisisgebieden ondersteunen", schrijft het plaatselijke comité in een persbericht. "De opbrengst van de collecte wordt ingezet waar de nood het hoogst is." 

Collecte Kinderhulp

GENEMUIDEN - Collectanten gaan volgende week in Genemuiden de straat op voor het Nationaal Fonds Kinderhulp. Tussen dinsdag en zaterdag kan er een collectant aan de deur komen voor een vrijwillige bijdrage.

"We hebben helaas niet voor alle straten een collectant kunnen vinden", deelt de plaatselijke organisatie mee. Wie toch iets wil geven, kan dat doen via kinderhulp.digicollect.nl/kinderhulp-2.

Ton ten Hove

GENEMUIDEN - Oud-weerman Ton ten Hove komt in de podiumzaal van d’Overtoom vertellen over het vakgebied waarin hij jaren werkzaam was. Dat vindt plaats op donderdag 21 april.

SCEG organiseert de activiteit, die om 19.30 uur begint. De toegangskosten zijn 5 euro en bij de prijs is koffie inbegrepen.