Cultuurprijs Overijssel zoekt kandidaten voor ontvangen prijs

REGIO - De organisatie is op zoek naar kandidaten voor Cultuurprijs Overijssel en het Cultuurtalent van Overijssel. "Wie maakte in het afgelopen cultuurseizoen voor jou het verschil? Wat sprong er het afgelopen jaar volgens jou uit?", vraagt ze in een oproep om mensen te nomineren.

"We zijn op zoek naar kandidaten uit de Provincie Overijssel in de breedste zin van cultuur: van muziek, theater, dans, fotografie, video en film, literatuur. architectuur, amateurkunst, beeldende kunst tot aan cultuurhistorie, design, vormgeving en letteren", aldus de organisatie. 

De winnaars ontvangen naast een kunstwerk en oorkonde, een geldprijs van 10.000 (voor de winnaar van de prijs Cultuurtalent in de vorm van een projectsubsidie). "Een mooie manier om de cultuurmakers uit onze provincie te waarderen."

Mensen kunnen anderen nomineren op www.cultuurprijsoverijssel.nl. "Je kunt tot vrijdag 22 april personen, groepen of organisaties uit de hele provincie Overijssel voordragen. Laat ons weten waarom juist jouw favoriet in aanmerking komt voor de Cultuurprijs Overijssel of de Cultuurtalent van het jaar. We hopen op een grote hoeveelheid nominaties zodat we met de beslissing wie de prijzen wint, echt recht doen aan wat er leeft.” Het bestuur van de stichting beoordeelt alle nominaties en vraagt daarnaast externe adviseurs uit het werkveld om mee te denken vanuit hun kennis en expertise om zo tot een weloverwogen keuze te komen. De Cultuurprijs wordt mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de provincie.