Hendrikus Rook doorbreekt zegereeks Hilly Beens

GENEMUIDEN - Hendrikus Rook was vorige week de winnaar bij Sjoelvereniging Zwartewaterland Genemuiden. Daarmee wist hij de zegereeks van Hilly Beens te doorbreken.

Hendrikus Rook was de enige sjoeler in de hoogste klasse A die in de plus wist te gooien. Hij gooide 1239 punten (+17). Hilly Beens moest dit keer genoegen nemen met een tweede plaats. Ze schoof 1231 punten bij elkaar en bleef maar liefst 45 punten onder haar gemiddelde. Henk Oostenbrink kwam op plek drie terecht met 1171 punten (-69).

In de klasse B gooiden alle sjoelers in de min. Jansje Kornet wist de schade het meeste te beperken met een score van 1144 punten (-21). De tweede plek was voor Willem Speksnijder met 1146 punten (-26). Diana Krause gooide 50 punten onder haar gemiddelde en kwam met 1110 punten op plaats drie terecht.

In de klasse C had Jannie Beens een mooie avond. Ze wist maar liefst 146 punten in de plus te gooien met een score van 1211 punten. Dat leverde haar een eerste plek op. Ge Oostenbrink eindigde met 1072 punten (-2) als tweede en Femmy Pleijzier als derde met 1020 punten (-19). 

Sonja Post werd uitgeroepen tot winnaar in de klasse D. Ze maakten indruk met een goede positieve score van 1096 punten (+47). Kla Landman was de nummer twee met 1082 punten (+31). Gea Kolk was hier de nummer drie met een positieve score van 1050 punten (+10). 

Ali Strieker was goed op dreef in de klasse E. Met een score van 976 punten gooide ze maar liefst 70 punten in de plus. Dat leverde haar de winst op in deze klasse. Geesje de Bruyn kwam op de tweede plaats terecht met 986 punten (-24) en Joke Rook op plek drie met 882 punten (-66). In de klasse F kwam Joke Beldman tot een score van 773 punten (-107).

Hammers zetten
zoektocht naar
eerste zege voort

ZWOLLE – Landstede Hammers kan vanavond (woensdag) in eigen huis proberen om de eerste zege te behalen in de BNXT League. Dat moet dan gebeuren tegen Filou Oostende. 

Op Eerste Paasdag kwamen de Hammers ook in actie. Tegen Telenet Giants Antwerp liet Landstede het vooral liggen in het derde kwart. Hoewel de Zwolse ploeg nog terugkwam, werd met 61-78 verloren. 

Landstede Hammers speelt na woensdag nog twee duels in de BNXT League. Zaterdag 23 april uit bij Kangoeroes Basket Mechelen en vrijdag 29 april thuis tegen Stella Artois Leuven Bears. In dat duel wordt stilgestaan bij Nigel van Oostrum, de 31-jarige guard, die onlangs zijn afscheid aankondigde. Van Oostrum kwam in 2016 over van Aris Leeuwarden, nadat hij eerder actief was in Den Helder. Hij was volop betrokken bij successen van Landstede Hammers. In 2017 kreeg hij de supercup uitgereikt, twee jaar later de landskampioenschaal en wederom de supercup.

Hoe anders is het nu. Van Oostrum miste een groot gedeelte van het huidige seizoen. Er werd een goedaardige hersentumor bij hem gevonden, waardoor hij onder het mes moest.
"Het herstel gaat buitengewoon goed, maar het is onmogelijk om dit seizoen nog binnen de lijnen terug te keren. Ik kijk met een enorm trots gevoel terug op mijn tijd in Zwolle, de club voelt echt als mijn familie. We hebben geschiedenis geschreven met het winnen van de supercup en het landskampioenschap. Een onvergetelijke periode, waar ik iedereen voor wil bedanken", zei Van Oostrum eerder op de website van Landstede Hammers.