Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Twee teams EGSV Oost Nederlands kampioen

Sport

VARSSEVELD - Tien teams van de Eerste Genemuidiger Sport Vereniging (EGSV) deden zaterdag mee aan de Oost Nederlandse kampioenschappen (ONK) in Varsseveld. Twee teams lieten zich kronen tot Oost Nederlands kampioen.

Tijdens het ONK waren er niet alleen titels te behalen, maar konden teams zich ook plaatsen voor de landelijke halve finales. EGSV deed het prima. Alle tien teams behaalden de limiet voor de halve finale. 

Lara van de Berg, Maud van Dijk en Emma Beens pakten de eerste plaats bij de E-junioren trio’s. Een gouden medaille was er ook voor het D-senioren team,bestaande uit Lieke van Dijk en Ashley Jager. Deze twee teams mogen zich Oost Nederlands kampioen noemen. 

Andere podiumplekken waren er voor Sterre van de Vreugde en Jayla Rook (D-junioren), Fleur Hoekman, Stella de Wilde en Anne-Sophie van de Wetering (derde plaats E-jeugd), Sterre Brouwer, Nina Nijman en Pascalle Veenhof (derde plaats E-junioren), Fayenn de Leeuw, Bente van der Steeg en Valerie Veenhof (derde plaats E-senioren) en Tess van Dalfsen, Ronja Kubbenga en Britt Visscher (derde plaats D-senioren). 

Naast alle medaillewinnaars stromen ook Leonie Oudenaarden en Marit Pelleboer door naar de halve finale. Voor de duo’s Liz van Lente & Annedieke Postma (E-junioren) en Loïs Gregoire en Loïs Lassche (D-senioren) houdt het KNGU-wedstrijdseizoen voor nu op. Zij moeten, ondanks het behalen van de limiet, genoegen nemen met een plaats op de reservebank. 

Met zeven medailles, acht plekken in de halve finale en twee teams op de reservebank kijkt EGSV trots terug op een succesvolle wedstrijddag. Lijk het jou ook leuk om mee te doen aan KNGU wedstrijden? Op 3 juni organiseert de acroafdeling een open training! Meer info vind je op de instagrampagina van EGSV acro.egsv

Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh