Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Kunstnaar geeft uitleg over expositie in GKv

Algemeen

ZWARTSLUIS - In de kerkzaal van de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) aan de Zomerdijk in Zwartsluis is de expositie ‘Bomen vertellen het Paasverhaal en/of Bijbelverhaal’ nog steeds te zien. Wel loopt de expositie binnenkort af.

Kunstschilder Leo Nieuwenhuize uit Meppel geeft komende zaterdag een toelichting op de werken in de expositie. Dat doet hij met een interactieve wandeling: zaterdag 30 april ’s middags om 15.00 uur. Daarin geeft hij uitleg over de tien schilderwerken. “Iedereen is hierbij van harte uitgenodigd en welkom”, laat de kerk weten in een persbericht.

“Nieuwenhuize heeft over het thema een aantal prachtige schilderijen gemaakt. Het spelen met boomvormen - kleur - lijn - textuur en lichtval is fascinerend om het Paasverhaal in beeld te brengen”, aldus de kerk. “Schilderen is voor Nieuwenhuize een beeldende reflectie op het leven. ‘Een beetje vanaf de berg het dal inkijken’. Zijn titels hebben meestal een dichterlijke of geestelijke strekking. Voor hem is het leven een van God gekregen wonder.”

De kunstwerken waren op werkdagen bijna dagelijks te bezichtigen van ‘s morgens 08.45 tot 11.00 uur. Nu wordt de expositie binnenkort afgesloten.

Enrico Kolk